Reţeta de pască specială a Iulianei Tudor: fără aluat, dar foarte gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească pasca
De pe masa de Paşte nu trebuie să lipsească pasca

În apropierea Paştelui, vedeta TVR Iuliana Tudor are o reţetă de pască uşor de făcut, fără aluat, dar foarte gustoasă.

Ingrediente: 

  • 750 grame brânză dulce (putem adăuga, opţional, şi un pic de mascarpone, pentru onctuozitate),
  • 250 grame stafide, 
  • 5 ouă, 
  • 10 linguri zahăr, 
  • 200 ml smântână, 
  • 2 linguri griş, 
  • 250 grame praf de budincă de vanilie, 
  • 70-100 grame unt topit şi răcit, 
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat, 
  • coajă de lămâie dată prin răzătoare, 
  • 1 pliculeţ praf de copt.

 

Mod de preparare:

Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă.

Brânza, zahărul, gălbenuşurile, grişul, praful de budincă şi aromele se amestecă la blender. Se dizolvă praful de copt în puţină zeamă de lămâie şi se adaugă. La final, se pun stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu grijă compoziţia, care trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase. Dacă e prea moale, se adaugă puţină făină.

Se lasă la cuptor până prinde o crustă aurie. 

Poftă bună! Mai multe reţete de la vedeta TVR găsiţi pe iulianatudor.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite