Reţetă de mini pizza cu blat de vinete, ideală în diete
0Pentru cei care au eliminat făina sau pur şi simplu iubesc gustul vinetelor, mini pizza delicioasă poate fi o idee inedită pentru a reinventa reţeta tradiţională.
Ingrediente:
- 2 vinete (aproximativ 500 g)
- sare
- ulei de măsline, pentru uns tava
- 50 g pastă de tomate
- 1 lingură de ketchup
- 1 lingură de ierburi de Provence
- piper
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 200 g brânză de capră
- 1 mână plină de busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Spală vinetele, curăţă-le de capete şi taie-le în felii groase de 1-1,5 cm. Sărează-le puţin pe ambele părţi şi lasă-le să stea 10 minute.
Preîncălzeşte cuptorul la 220°C.
Unge o tavă de copt cu ulei. Amesteci pasta de tomate cu ketchup-ul, ierburile, sare şi piper. Curăţă usturoiul şi pisează-l. Adaugă-l în pasta de roşii împreună cu uleiul şi amestecă.
Usucă feliile de vinete cu un prosop de bucătărie şi aşază-le în tavă. Pune pe fiecare felie un strat subţire de roşii. Taie brânza în felii subţiri şi pune pe fiecare vânătă cate o felie. Coace pizza de vinete timp de 15 minute.
Spală busuiocul, rupe frunzele şi presară-le peste pizza. Adaugă puţin piper şi serveşte.
Sursă: restaurantedelux.ro