Reţeta lui Horia Vîrlan: Drob de pasăre în aluat, perfect pentru masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horia Vîrlan, membru al juriului show-ului culinar pentru copii „Junior Chef“, recomandă pentru masa de Paşte o reţetă specială de drob.

Horia Vîrlan a mărturisit că este întrebat frecvent care sunt preparatele potrivite pentru masa de Paşte, care să nu fie clasice, dar să aibă, totuşi, ceva tradiţional. Bucătarul spune că nu ai cum să dai greş cu drobul de pasăre în aluat.

Ingrediente:

  • 400 g aluat de atrtă;
  • 2 ouă + 1 pentru uns drobul;
  • 150 g de costiţă de porc, fără os şi fără şorici;
  • 250 g de ficăţei de pasăre;
  • 300 g de piept de pui, fără piele şi dezosat;
  • 1 pachet de unt;
  • 1 legătură de ceapă verde;
  • 1 morcov mic;
  • 1 ceapă mică;
  • 1 lingură de pătrunjel tocat;
  • 1 lingură de mărar tocat;
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui;
  • 1 vârf de cuţit de rozmarin uscat;
  • 1 lingură de sare;
  • 1 linguriţă de piper negru măcinat.

1,3 kg de aluat de tartă:

  • 800 g de făină albă de cozonaci;
  • 2 pachete de unt;
  • 2 ouă;
  • 2-3 linguri de apă foarte rece;
  • 1 vârf de cuţit de sare;
  • Folosind o sită deasă, cerneţi într-un bol mărişor făina. Imediat după aceea tăiaţi untul cubuleţe cu latura de 1,5 cm, iar apoi bateţi uşor ouăle într-un bol mic;
  • Puneţi cubuleţele de unt şi sarea peste făină şi, folosind vârgul degetelor, incorporaţi untul în făină. Această operaţiune vă poate lua aproximativ 6-7 minute şi chiar mai mult dacă untul este foarte tare. Important este să „lucraţi“ untul până când aspectul compoziţiei devine „nisipos“;
  • Adăugaţi apa şi ouăle bătute, frământând uşor aluatul;
  • Consistenţa aluatului nu trebuie să fie elastică. Înveliţi aluatul în folie alimentară şi introduceţi-l pentru 30 de minute în frigider.

Mod de preparare:

  • Spălaţi şi curăţaţi de pieliţe ficăţeii şi spălaţi pieptul de pui;
  • Tăiaţi costiţa în fâşiuţe, pieptul de pui în cuburi, iar ficăţeii de pasăre în bucăţi mari;
  • Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o bucăţi, apoi radeţi morcovul;
  • Încingeţi cuptorul la 170°C, apoi ungeţi o tavă de chec cu puţin unt. Folosind un sucitor, întindeţi aluatul astfel încât să formaţi un dreptunghi ce poate fi aşezat în formă de chec şi să mai rămână margini;
  • Încingeţi o crăticioară cu untul rămas şi sotaţi la foc domol costiţa, apoi adăugaţi ceapa verde şi morcovul; după 2-3 minute adăugaţi pieptul de pui, iar mai apoi ficăţeii. Continuaţi până când ficăţeii s-au rumenit uşor, dar încă mai au puţin sânge în interior;
  • Lăsaţi soteul să se răcească timp de câteva minute, apoi amestecaţi-l cu ouăle bătute, verdeaţa tocată şi condimentele;
  • Introduceţi foaia de aluat în formă, în aşa fel încât să rămână margini ce vor acoperi umplutura, apoi umpleţi forma cu soteul de pui şi acoperiţi cu marginile de aluat rămase. Ungeţi cu ou bătut şi înţepaţi cu o furculiţă, din loc în loc, pentru a lăsa drobul să „răsufle“. Coaceţi drobul 35-40 de minute, apoi verificaţi-l cu o scobitoare dacă este gata. Scoateţi-l din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească în formă;
  • Serviţi drobul de pui cu smântână alături.

 

 

 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite