Reţeta de cozonac moldovenesc cu nucă. Sfaturi de la gospodine pentru cozonaci pufoşi

Reţeta de cozonac moldovenesc cu nucă. Sfaturi de la gospodine pentru cozonaci pufoşi

Aluatul de cozonac trebuie să fie moale.

Proba cozonacilor poate să le pună la grea încercare chiar şi pe cele mai experimentate gospodine. În decursul anilor,  acestea au învăţat însă mici secrete care să le asigure reuşita. Şi ne-au împărtăţit şi nouă câteva din trucurile lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

  • Ai grijă ca temperatura în bucătărie să fie constantă şi să fie cât mai cald. Ţine geamurile închise, deoarece curenţii de aer pot duce la lăsarea cozonacilor după ce îi scoţi din cuptor.
  • Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Laptele este trebuie să fie cald, dar nu fierbinte.
  • Este important să faci maiaua înainte şi să o laşi să crească. Mixează drojdia cu 2 linguri zahăr până când  se lichefiază. Adaugă puţin lapte cald şi făină cât să obţii o pastă, pe care o laşi să crească până când îşi dublează volumul.

Află pe clickpoftabuna.ro cât timp trebuie să frămânţi aluatul şi de câte ori se cerne făina pentru a obţine cei mai pufoşi cozonaci!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările