Reţetă de colecţie: raci în sos de vin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consistenţi, dar suficient de săraci în calorii şi ideali pentru această perioadă, racii în sos de vin pot fi o alegere excelentă pentru o cină în timpul verii. Sunt gata în 40 de minute, iar gustul va satisface orice mofturos.

Ingrediente:
- 20 raci mari,
- un pahar de vin alb,
- ulei de măsline (5 linguri),
- pătrunjel,
- busuioc,
- usturoi,
- sare,
- piper.
Opţional - lămâie

Modul de preparare:


Înainte de orice, spălăm bine racii. Îi punem la fiert cu puţină sare, însă abia când apa începe să clocotească. Îi lăsăm pe foc în jur de 10-12 minute, până când aceştia devin roşii. Îi luăm de pe aragaz, scurgem apa şi îi lăsăm să "respire" până când facem sosul.
Separat, călim puţin usturoiul (în ulei de măsline), adăugăm pătrunjelul şi busuiocul (tocate mărunt), sarea şi piperul. Sosul astfel obţinut se adaugă peste raci şi se pun iar pe foc. După un minut, maximum două, se adaugă şi vinul alb şi se mai lasă la fiert încă 8-10 minute. Opţional, poţi să-i stropeşti cu puţină zeamă de lămâie.
Se pot servi cu salată verde şi, bineînţeles cu un pahar de vin alb.

Sursă: Restaurant Scoici şi Creveţi

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite