Reţetă de ceapă roşie murată, ideală pentru carnea la gratar şi burgeri

Reţetă de ceapă roşie murată,
ideală pentru carnea la gratar şi burgeri

Ceapă roşie murată  FOTO suburbia-unwrapped.com

Fie că o alegeţi pentru sandwich, mici, carne la gratar, burger, wrap, shaorma, carne de orice fel sau poate un burger vegan, ceapa roşie murată este uşor de preparat şi la îndemâna oricui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1 ceapă roşie
  • ¾ cească oţet
  • 3 linguri de zahăr
  • sare
  • 7 cuişoare
  • 1 frunză de dafin
  • ⅛ linguriţă seminţe de muştar
  • ⅛ linguriţă seminţe de cardamom
  • ⅛ linguriţă fulgi de chili


Mod de preparare:

Adăugaţi oţetul, zahărul şi condimentele într-o cratiţă şi fierbeţi.

Adăugaţi ceapa tăiată felii şi lăsaţi să fiarba aproximativ 3-5 minute. Punem ceapa într-un borcan de sticlă de aprox. 600 grame. Dacă nu încape toată mai presaţi puţin. Când se murează se va înmuia şi va încăpea foarte bine.

Aşezaţi borcanul pe coada unei furculiţe şi când amestecul de oţet şi mirodenii începe să fiarbă turnaţi-l în borcan peste feliile de ceapă roşie.

Închideţi borcanul cu un capac etanş şi lăsaţi-l să se răcească. Abia apoi este gata să fie consumată sau pentru a fi aşezată în cămară.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: