Reţetă de brioşe din ciocolată cu aromă de portocală

Reţetă de brioşe din ciocolată cu aromă de portocală

Reţetă de brioşe

Fie că iubiţi gustul de portoclă sau cel de ciocolată, va prezentăm o reţetă de brioşele, pentru că este unul din deserturile care pot suferi orice modificări atunci când vine vorba de combinaţii şi arome. Pentru un plus de distracţie, pot fi pregătite alături de copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente pentru o reţetă de brioşe din ciocolată cu aromă de portocale:

  • 200 g unt
  • 1 portocală
  • 400 g ciocolată neagră
  • 6 ouă
  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • zahăr pudră, pentru decor
 

Reţeta de brioşe: mod de preparare

Pui la topit pe baie de aburi ciocolata şi untul. Mixezi bine ouăle cu zahărul, până când se topeşte, apoi torni, în fir subţire, ciocolata topită, mixând continuu şi, la final, încorporezi făina, în ploaie.

Aşezi într-o tavă formele de brioşe unse cu puţin unt şi torni aluatul. Dai la cuptorul încins şi le coci 12 minute.

Serveşti brioşele pudrate cu zahăr şi feliuţe de portocală.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: