Quiche Lorraine sau tarta franţuzească – Istoria unui preparat gustos care i-a cucerit pe nemţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi quiche este în prezent un preparat clasic al bucătăriei franţuzelşti, aceasta îşi are originile, de fapt, în Germania, în ţinutul medieval Lothringen, care era sub stăpânire germană, scrie presa străină. Această regiune a fost mai târziu numită de francezi Lorraine. De aici şi denumirea preparatului: quiche Lorraine. Cuvântul „quiche“ provine din cuvântul german „Kuchen“, care înseamnă tort.

Originala tartă franţuzească „quiche Lorraine“ era o plăcintă deschisă, cu o umplutură făcută dintr-un amestec de ou şi smântână, cu bacon afumat. Abia mai târziu caşcavalul a fost adăugat în reţeta de quiche Lorraine. Iar dacă adaugi ceapă vei obţine o „quiche Alsacienne“, adică o tartă alsaciană. Blatul de la baza tartei era făcut, iniţial, din aluat de pâine, dar reţeta acestuia a evoluat foarte mult de atunci şi acum se prepară un blat subţire.

Tarta sau quiche Lorraine a devenit populară în Anglia, undeva după cel de-Al Doilea Război Mondial, şi a câştigat popularitate şi în Statele Unite ale Americii, în anii ’50. Deoarece principalele ingrediente ale tartei erau de natură vegetariană, quiche era considerată cumva un preparat „nebărbătesc“ şi se spunea în popor că „bărbaţii adevăraţi nu mănâncă quiche“.

Astăzi găseşti multe variante de quiche, de la originala tartă quiche Lorraine şi până la reţetele cu broccoli, ciuperci, şuncă şi/sau fructe de mare. Quiche poate fi servită ca antreu, la prânz, la micul dejun şi chiar ca gustare de seară. E bine de ştiut, însă, că francezii nu ar servi acest preparat la micul dejun.

Afla mai multe pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite