Primul whisky maturat în spaţiu revine pe pământ ca să fie testat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii distileriei Ardbeg se pregătesc să guste primul whisky lăsat timp de aproape trei ani la maturat în spaţiu, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Preţiosul colet va ateriza pe Pământ luna acesta, la 12 septembrie, într-o zonă din Kazakhstan, de unde va fi trimis spre Houston pentru a se verifica dacă băutura a căpătat calităţi aparte în condiţii de imponderabilitate.

Recipientul cu whisky a fost lansat în spaţiu în luna octombrie a anului 2011, într-un container care conţinea şi particule de lemn de stejar ars, pentru a-i da licorii culoare şi o savoare aparte. Containerul s-a aflat 1.045 de zile în spaţiu, pe Staţia Spaţială Internaţională, conform odditycentral.ro.

Băutura nu va fi consumată imediat după ce va ajunge la Houston, ci va fi înainte de toate testată de experţii distileriei Ardbeg şi comparată cu un whisky obişnuit, care a fost îmbuteliat cam în aceeaşi perioadă cu cel trimis în spaţiu. 

Acesta este un pas mic pentru om şi un pas uriaş pentru whisky. Echipa de cercetători speră să descopere modul în care se dezvoltă aromele în condiţii de gravitaţie zero, ceea ce ar putea revoluţiona procesul de obţinere a whisky-ului“, a declarat profesorul Bill Lumsden, directorul distileriei Ardbeg.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite