Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe

foto: profimedia

Copil fiind, nu era weekend să nu trec prin faţa unei cofetării din cartier şi să nu poftesc la o prăjitură „pădurea neagră“ cu cireşe ci se arăta din vitrină şi parcă îmi făcea cu ochiul ademenindu-mă. Şi, evident de cele mai multe ori, era a mea şi o savuram în linişte, undeva singură. Cofetăria nu mai e, dar gustul acestei prăjituri mi-a rămas şi acum foarte proaspăt în minte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prăjitură „Pădurea neagră“ cu cireşe – Ingrediente (1 tavă)
 
Pentru blat
100 g cacao
12 ouă
500 g zahăr pudră
500 g făină
2 pliculeţe praf copt
7 linguri apă
 
Pentru cremă
1 kg smântână grasă
300 g zahăr pudră
500 g cireşe
 
Pentru glazură
1 l lapte
100 g ciocolată neagră
150 g zahăr
50 g cacao
1 lingură unt
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: