Porumb copt în stil mexican, gata în mai puţin de 10 minute

Porumb copt în stil mexican, gata în mai puţin de 10 minute

Porumb copt în stil mexican FOTO delish.com

Este sezonul porumbului de lapte şi, dacă sunteţi un fan al acestuia, trebuie neapărat să încercaţi varianta de preparare cu ardei iute, unt şi miere.  Este gata în mai puţin de 10 minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente porumb fiert în stil mexican:

  • 4 bucăţi porumb fiert
  • 8 beţe de bambus
  • 1 linguriţă unt
  • 1 linguriţă ulei de rapiţă
  • ½ linguriţă de miere sau sirop de arţar
  • ½ linguriţă sos de soia
  • parmezan ras
  • sare de mare, după gust
  • 1 ceapă tocată
  • boia de ardei iute


Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul şi tapetaţi o tavă cu hârtie de copt. Tăiaţi fiecare porumb (fiert) în jumătăţi şi înfigeţi beţele de bambus.

Se amestecă toate ingredientele rămase într-un castron mic. Ungeţi porumbul cu amestecul de condimente şi asezaţi în tavă. Daţi la cuptor pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Scoateţi porumbul şi radeţi parmezan pe deasupra.

Serviţi porumbul cald.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: