Plăcintă cu smochine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre cele mai dulci fructe din lume, smochinele au început să fie consumate din anul 2500 î.H., mai întâi în Asia Mică. Erau folosite în special ca îndulcitor natural, dar şi ca medicamente, pentru combaterea constipaţiei. Grecii le foloseau pentru a trata durerile în gât, iar romanii utilizau aceste fructe în diferite tratamente ale pielii.

Ingrediente

Pentru aluat
650 g făină
250 g unt
4 ouă
200 g zahăr
1 plic praf de copt
coaja de la 1 lămâie
2 plicuri zahăr vanilat
1 praf de sare
1 ou, pentru uns

Pentru umplutură
7-8 smochine
200 g brânză de capră, nesărată
50 g zahăr
4-5 caise deshidratate
3 ouă

Pentru aluatul ras
120 g făină
50 g unt
50 g zahăr

Află cum se prepară plăcinta cu smochine pe clickpoftabuna.ro.

Descoperă de ce ai nevoie pentru cea mai bună salată de cartofi.

Vezi cum poţi curăţa cartofii doar cu mâinile.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite