Plăcintă fragedă cu dovleac, uşor de preparat, după reţeta lui Radu Anton Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plăcintă cu dovleac. FOTO a1.ro
Plăcintă cu dovleac. FOTO a1.ro

Sezonul dovlecilor plăcintari bate la uşă, aşa că este vremea plăcintelor gustoase cu miez auriu de dovleac, care umplu casa de arome îmbătătoare. Vă prezentăm o reţetă uşor de facut din vasta colecţie gastonomică a lui Radu Anton Roman.

Ingrediente:

1 kg făină
3 ouă şi 1 ou pentru uns
400 gr zahăr
1 nucă de drojdie
1 ceaşcă mare cu lapte
3 linguri smântână
1 castron cu dovleac ras
1 pachet şi jumătate de unt şi 50 gr pentru uns tava

Mod de preparare: 

Drojdia se desface în laptele cald şi în smântână, apoi se freacă untul cu zahăr pâna se face spumă. Se adaugă ouăle peste untul frecat cu zahăr, după care şi drojdia cu lapte şi smântână. Când s-au amestecat, se adaugă făina, zahărul vanilat şi coajă rasă de lămâie. Cei care doresc pot să adauge un praf de scorţişoară şi puţină sare, ca să potenţeze gustul. 

Se frământă bine compoziţia, după care se lasă să se odihnească. Între timp se unge o tavă cu cele 50 de gr. de unt, se întinde aluatul cât este tava de mare, inclusiv pe pereţi, suficient cât să învelească plăcinta. Foaia se umple apoi cu dovleac, se închide ca un plic şi se unge cu unt şi ou.

Se dă la cuptor, la foc mic, timp de o oră şi jumătate, cel mult două, până este gata plăcinta delicioasă şi aromată pe care regretatul gastronom Radu Anton Roman o descria ca pe un fel de tartă ialomiţeană, parfumată şi fragedă. Se poate servi presărată cu zahăr pudră şi cu o lingură de smântână alături. Poftă bună! 

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite