Pască tradiţională pentru masa de Paşte

Pască tradiţională pentru masa de Paşte

Ştiaţi că pasca este numită şi „pâinea săracilor”?                              FOTO Profimedia

Pasca nu trebuie să lipsească de pe masă în zilele de Paşte. Tradiţia spune că trebuie preparată în ajunul Învierii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

Pentru aluat:
700 g făină
30 g drojdie
4 ouă
200 g zahăr
250 g lapte
1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură:
1 kg brânză de vaci
300 g stafide
2 linguri făină
5 ouă
1 praf de sare
250 g zahăr
coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Amesteci 3 linguri de făină cu drojdia şi cu un pic din laptele călduţ. Laşi maiaua la crescut, la loc cald. Cerni făina, adaugi ouăle şi maiaua. Topeşti în laptele cald zahărul şi sarea, apoi îl torni peste făină şi frămânţi aluatul aproximativ 20 de minute, adăugând treptat untul topit. Laşi la crescut.

Reţeta completă pe clickpoftabuna.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: