Pâine crocantă cu măsline şi ierburi

Pâine crocantă cu măsline şi
ierburi

Pâine de casă crocantă cu măsline şi ierburi FOTO delscookingtwist.com

Dacă îţi place să faci pâinea în casă şi nu ştii cum să diversifici gustul, adaugă felii de măsline şi ierburile preferate. Pâinea crocantă poate fi servită simplă sau înmuiată în ulei extravirgin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 150 ml apă
  • 15 g drojdie
  • 175 g măsline
  • 40 ml ulei
  • oregano
  • cimbru
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Drojdia se desface în apă, se face un gol în făină, se pune sarea şi se amestecă. Se pune si drojdia, se amestecă uşor, se toarnă uleiul şi se amestecă complet, frământând 10 minute.

Se taie măslinele, se adaugă şi se amestecă alte 5 minute. Se lasă aluatul să crească 2 ore. Se lucrează aluatul pentru a-i scoate aerul, se aşază în tava de copt, se unge cu ulei şi se coace circa 40 de minute.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: