Reţete pentru Postul Paştelui: salată de paste

Reţete pentru Postul Paştelui: salată de paste

Jamie Oliver se foloseşte foarte mult de ingredientele naturale, iar reţetele sale vegetariene sunt delicioase, chiar dacă sunt foarte simple. Pastele sunt un ingredient simplu şi uşor de folosit în orice reţetă, chiar şi în cele pentru Postul Paştelui, dar folosirea lor într-o salată răcoritoare le transformă în ceva unic şi săţios.

Reţete pentru Postul Paştelui: Desert cu mere crocante

Reţete pentru Postul Paştelui: Desert cu mere crocante

Există foarte multe ingrediente cu ajutorul cărora pot fi create deserturi foarte gustoase chiar şi în post. Mărul este foarte sănătos şi bun nu numai în plăcinte, ci şi copt cu puţin zahăr pe deasupra. Un astfel de desert cu un gust inconfundabil, tocmai bun pentru Postul Paştelui, este recomandat de celebrul Jamie Oliver.

FOTO 31 de ilustraţii în 31 de farfurii

FOTO 31 de ilustraţii în 31 de farfurii

Hong Ki, artistă din Malaezia, a dat dovadă de multă creativitate şi talent în realizarea celor 31 de farfurii stilizate cu ajutorul legumelor şi sosurilor. Operele sale de artă au fost pictate una câte una în fiecare zii a lunii martie, iar moda şi peisajele din natură au fost principalele surse de inspiraţie alese de această tânără arhitectă.

Umami, cel de-al cincilea gust

Umami, cel de-al cincilea gust

Umani este al cincilea gust, recunoscut recent de către occidentali. Se înscrie pe listă după sărat, dulce, acru şi amar. De când studiile au confirmat, în urmă doar cu câţiva ani, că gura are receptori pentru acest al cincilea gust (celelalte patru au fost recunoscute de mii de ani), foarte multe dintre reţete au mai mult sens acum.

Bucătărie
Articol publicitar

Pralinele Leonidas sunt cele mai frumoase flori

Pralinele Leonidas sunt cele mai frumoase
flori

Astăzi, Leonidas este un producător de ciocolată de renume mondial ce comercializează peste 100 de tipuri diferite de ciocolată belgiană în peste 1400 puncte de vânzare din întreaga lume. Cu toate acestea, principiile care au stat la baza companiei cu aproape o sută de ani în urmă au rămas la fel de puternice.

Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella

Reţetă pentru Postul Paştelui: Paella

Paella este o mâncare tradiţională specifică regiunii Valencia din Spania, care are ca ingredient principal orezul asezonat cu diverse legume. Această reţetă, care reprezintă un simbol culinar al spaniolilor, este o mâncare perfectă ce poate fi gătită şi în Postul Paştelui.

…nu le daţi toate procedurile în scris chiar în prima zi de la angajare. Dacă aşteptaţi să ştie deja ce au de făcut, să reţină ce le spuneţi la trainingul de „induction“, să deducă singuri sau să „fure“ meseria uitându-se cum fac ceilalţi chelneri, cum se tot vehiculează prin comentariile de la articolele despre

acum 2 luni · comentarii (5)

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 3 luni · comentarii (4)

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 6 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 8 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 9 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 10 luni · comentarii (1)