Cele mai ciudate îngheţate din lume: cu carne de cal, hummus sau lapte de mamă

Cele mai ciudate
îngheţate din lume: cu carne de cal, hummus sau lapte de mamă

O baie în piscină, o băutură rece sau o porţie generoasă de îngheţată ar putea fi remediul perfect pentru o zi caniculară. Mulţi dintre noi ar renunţa oricând la primele două pentru o cupă de îngheţată cu vanilie sau ciocolată. Alţii, în schimb, ar alege arome cel puţin exotice. Printre cele mai ciudate alegeri ar fi îngheţata din brânză cu mucegai sau cea preparată din ardei iuţi jalapeno.

Savurează cele mai bune rulouri din carne de curcan

Savurează cele mai bune rulouri din carne de curcan

Fripturile de porc, de vită sau de pasăre fac deliciul meselor luate împreună cu prietenii la iarbă verde, într-o zi toridă de vară, pe malul unei ape curgătoare. Le poţi însoţi cu sosuri sau cu salate, totul depinde de răbdarea şi de imaginaţia ta. Pentru acest weekend îţi propunem portofele din piept de curcan.

Prepară o tartă apetisantă cu brânză şi caise!

Prepară o tartă apetisantă cu brânză şi caise!

Dacă vrei să prepari un dulce savuros şi hrănitor, atunci încearcă tarta cu brânză şi caise. Umplutura iese mai bună dacă foloseşti smântănă grasă şi brânză de vaci foarte proaspătă. Şi încă ceva! Caisele nu vor mai oxida dacă imediat după ce le tai, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie.

Muzee dedicate mâncării

Muzee dedicate mâncării

Deliciile culinare gâdilă simţurile şi iscă adevărate pasiunii printre gurmanzi din întraga lume. Pizza, brânza, untul, chiar şi muştarul au propriile muzee dedicate, iar vizitatorii se înghesuie ca să afle câte ceva deaspre istoria lor, dar şi ca să deguste din variatele exponate, scrie The Telegraph.

Cu o filosofie pragmatică de business, dublată de o rigoare nemţească, fără orgolii sau ranchiune dâmboviţene, Ana Consulea construieşte „sănătos“ o afacere de succes. Prăjiturile ei, fie că sunt realizate după vechi reţete româneşti, fie că transpun gustul fin al deserturilor franţuzeşti, au atâta succes pentru că aplică o regulă simplă, dar fundamentală: mâncarea nu e un moft ce ţine de orgolii, ci e făcută pentru a aduce bucurie celor din jur.

luna trecuta · comentarii (3)

Aşadar, trebuie „educat“ clientul bucureştean sau nu? În fond, marketingul s-a cristalizat în jurul principiului de bază că trebuie să-i dai clientului exact ceea ce vrea şi îţi cere, uneori de-a dreptul imperativ, revendicativ şi cu mojicie. Dacă da, cine să facă asta? Restaurantele, o instanţă detaşată, altcineva? Subiect pentru un lung şi separat articol, desigur.

luna trecuta · comentarii (0)

Ca de fiecare dată, în ultima săptămână din ianuarie decernăm premiile şi menţiunile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucureşti pe anul care a trecut, pentru cele mai importante bucătării naţionale şi specific dominant, cei mai buni bucătari, câteva premii speciale şi menţiunile „Preferinţele Restocracy“ pentru restaurantele apreciate de către noi.

acum 2 luni · comentarii (2)

Cuţitele nu au fost mereu ustensilele sale favorite, ci prefera spada. Studia pentru o carieră în publicitate şi s-a simţit jignit când mama sa i-a sugerat să devină bucătar. Paşii l-au purtat pe Alex Petricean din studioul „Masterchef“ în bucătării profesioniste, până a avut viziunea propriului drum de urmat. Acum, tânărul, desemnat cel mai bun bucătar din România de ghidul Gault&Millau, încearcă să transforme mâncarea într-o emoţie supremă.

acum 2 luni · comentarii (7)

…nu le daţi toate procedurile în scris chiar în prima zi de la angajare. Dacă aşteptaţi să ştie deja ce au de făcut, să reţină ce le spuneţi la trainingul de „induction“, să deducă singuri sau să „fure“ meseria uitându-se cum fac ceilalţi chelneri, cum se tot vehiculează prin comentariile de la articolele despre

acum 7 luni · comentarii (5)

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 8 luni · comentarii (4)
Postari Recente