Tort răcoros cu iaurt şi lămâie

Tort răcoros cu iaurt şi lămâie

Ca să fie savuros şi să încânte pofta de dulce, un desert nu trebuie să fie doar... dulce. În combinaţie cu un fruct mai acrişor, desertul poate să aducă în farfurie un plus de surpiză şi de gust. Încearcă acest tort răcoros cu iaurt şi lămâie.

Cinci trenduri culinare venite direct de pe stradă

Cinci trenduri
culinare venite direct de pe stradă

Trendurile gastronomice sunt dictate de comercianţii care îşi vând produsele  în stradă, consideră actorul şi scriitorul britanic Richard Johnson. Preparatele servite în restaurantele de top urmeză, cu fidelitate, linia trasată de cei care, în 2013, servesc pe stradă ceai în loc de cafea şi negrese în loc de prăjituri cu nucă blondies.

Ce conţine micul dejun al campionilor din diferite ţări ale lumii

Ce conţine micul dejun al campionilor din diferite ţări ale lumii

Micul dejun şi un stil de viaţă sănătos sunt legate între ele. Medicii recomandă o anumită dietă, la fel cum şi celebrităţile se hrănesc într-un anumit fel pentru a  arăta bine şi pentru a fi sănătoase. Însă, cum vacanţa de vară se apropie, putem să ne inspirăm din alte surse, adică din reţetele unui mic dejun tradiţional al oamenilor din întreaga lume.

Cum să prepari un tort savuros de cafea

Cum să prepari un tort
savuros de cafea

Doreşti un desert pe gustul tău? Următoarul dulce acţionează ca un energizează după o masă copioasă. Ingredientul care-i oferă puterea specială este cafeaua. Iată cum trebuie să prepari blaturile pufoase şi crema delicioasă! Vei fi surprins de rezultat!

De ce suntem înnebuniţi după şofran

De ce suntem înnebuniţi după şofran

De cele mai multe ori nu ne aşteptăm să găsim condimentele preferate încuiate cu cheia, dar la supermarketul din California pe care îl frecventa, în 1980, Anthea Gerrie, blogger pentru „The Independent“, şofranul era foarte bine păzit. Cumpărătorii le priveau într-un mod curios pe englezoaicele care aşteptau cu răbdare să-şi procure un pachet mic, cu fire purpurii. Doar un gram costa sute de dolari.

Găteşte rapid şi uşor tortilla cu spanac şi dovlecei

Găteşte rapid şi uşor tortilla cu spanac şi dovlecei

Folosit în diferite combinaţii, dovlecelul şi spanacul sunt ingredientele minune al acestei luni. Ce zici dacă ai încerca această reţetă de tortilla absolut delicioasă? Pe lângă faptul că are un gust foarte bun, este şi sănătoasă. În plus, servită în prima sau a doua parte a zilei îţi dă un plus de energie.

Grătarul poate cauza cancer? Secrete pentru a-l prepara sănătos

Grătarul poate cauza cancer? Secrete pentru a-l prepara sănătos

Vremea este din ce în ce mai caldă, aşa că şi grătarele au început să se înmulţească. Fie că sunt făcute în spaţii special amenajate, fie că sunt pe malul unui râu atunci când vă aflaţi la pescuit sau chiar în spatele blocului ori pe balcon, un grătar pare o masă sănătoasă şi extrem de gustoasă. Însă, de curând, studiile au demonstrat că grătarul poate provoca cancer.

Cum să găteşti cea mai bună tartă cu sparanghel

Cum să găteşti cea mai bună tartă cu sparanghel

Pentru a descoperi bucuriile pe care le poate oferi sparanghelul, încearcă o tartă cu acest ingredient special. Uşor picantă, aroma erbacee este un partener excelent alături de brânzeturi şi creme. În cazul în care vremea îţi permite, această tartă delicioasă poate fi consumată cu familia la un picnic.

…nu le daţi toate procedurile în scris chiar în prima zi de la angajare. Dacă aşteptaţi să ştie deja ce au de făcut, să reţină ce le spuneţi la trainingul de „induction“, să deducă singuri sau să „fure“ meseria uitându-se cum fac ceilalţi chelneri, cum se tot vehiculează prin comentariile de la articolele despre

acum 4 luni · comentarii (5)

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 5 luni · comentarii (4)

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 8 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 10 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 11 luni · comentarii (19)
Postari Recente