Trendurile culinare ale lui 2013

Trendurile culinare ale lui 2013

Kimchi, mierea de Manuka şi homarul sunt „extravaganţele culinare“ propuse de marile restaurante anul acesta.Potrivit publicaţiei britanice „Woman&Home“, 2013 mizează pe  cocktailurile inspirate din mâncare, produsele locale şi preparatele sănătoase bazate pe mixuri din legume şi fructe.

Cum să găteşti friptura perfectă

Cum să găteşti friptura perfectă

O friptură bună este una dintre plăcerile culinare. O cină sofisticată are farmecul ei, dar nimic nu se compară cu o friptură simplă, aproape primitivă. Mulţi dintre noi trăiesc cu ideea că un asemenea fel de mâncare este scump şi că poate fi foarte dificil de preparat acasă.

Paul Bocuse, părintele bucătăriei moderne franceze

Paul Bocuse, părintele bucătăriei moderne franceze

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. „Adevărul“ vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

FOTO Gustări celebre: cum au fost inventate

FOTO
Gustări celebre: cum au fost inventate

Cu siguranţă ne-am întrebat de multe ori în ce circumstanţe s-au inventat unele dintre cele mai populare gustări din lume şi ce i-a inspirat pe creatorii lor să ajungă să pregătească asemenea delicii. Potrivit „The Telegraph“, de cele mai multe ori aceste preparate au apărut din greşeală şi de aceea, poveştile despre originile lor sunt dintre cele mai interesante.

Legumele şi fructele lunii ianuarie

Legumele
şi fructele lunii ianuarie

Kilogramele acumulate, stresul şi oboseala provocate de febra Sărbătorilor au avut un cuvât important de spus, iar, acum, mulţi dintre noi ne luptă pentru a avea o dieta echilibrată şi un regim de viaţă sănătos. De roşiile de grădină, porumbul fiert şi merele văratice ne despart câteva luni bune, însă detoxifierea organismului este posibilă dacă apelăm la şase alimente vitale, potrivit publicaţiei „Huffingtonpost“.

Heston Blumenthal a câştigat faima mondială cu Raţa grasă

Heston
Blumenthal a câştigat faima mondială cu Raţa grasă

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. „Adevărul“ vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

Gordon Ramsay, un chef din „Bucătăria iadului“

Gordon Ramsay, un chef
din „Bucătăria iadului“

I-aţi văzut la TV, i-aţi admirat şi le-aţi citit cărţile. Sau aţi gătit după ele. Unii foarte norocoşi au ajuns chiar în restaurantele lor. Ceea ce fac ei nu mai e doar gastronomie, ci adevărate capodopere. Adevarul.ro vă prezintă, în serial, poveştile celor mai mari bucătari şefi ai lumii, oamenii care au dus mâncarea la rangul de artă.

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 22 zile · comentarii (4)

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 4 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 6 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 7 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 8 luni · comentarii (1)
Postari Recente