Cum să găteşti calamarul perfect

Cum
să găteşti calamarul perfect

Scriitorul Alan Davidson a spus că „cefalopodele sunt consumate mai puţin din cauza faptului că oamenii sunt speriaţi de aspectul lor“. Dar asta nu trebuie să te împiedice să te bucuri de una dintre cele mai bune mâncăruri din lume.

Cum să găteşti pilaful perfect

Cum
să găteşti pilaful perfect

Mulţi consideră pilaful ca fiind cea mai bună garnitură a vremurilor moderne. Dar, de fapt, pilaful este bătrân, vine din vremuri apuse şi pregătirea lui este atât de complexă, încât definiţia din dicţionarul Oxford este prea scurtă şi un pic defăimătoare: „o metodă orientală de a găti orezul în aşa fel încât fiecare bob să rămână separat”.

Mituri dărâmate: pâinea este bună

Mituri
dărâmate: pâinea este bună

De la pâinea prăjită unsă cu de unt, la un sandviş simplu, pâinea era odată un aliment nelipsit din alimentaţie. În ultimele decenii, însă, acest aliment a suferit o lovitură serioasă de imagine şi a devenit un fel de „monstru“, ceva de evitat, cu care trebuie să te lupţi.

Gustul dulce al succesului: de ce se vând mai bine ca oricând cărţile de bucate?

Gustul dulce al succesului: de ce se vând mai bine ca oricând cărţile de bucate?

Suntem la un click distanţă de orice ne interesează: mobilă, mâncare, haine, credite, dinţi, cărţi, orice. Tot la un click distanţă sunt şi soluţiile gratuite la situaţiile din viaţa noastră. Cum ar fi bucătăria şi reţetele de care avem nevoie. Şi în ciuda acestor beneficii, o ştire potrivit căreia cărţile de bucată au înregistrat vânzări record face senzaţie.

Surse vitale de fibre

Surse vitale de fibre

Alimentele bogat în fibre sunt o adevărată binecuvântare pentru organism. Pe lângă beneficiile sistemului digestiv (prevenirea constipaţiei, a hemoroizilor şi a cancerului de colon), fibrele diminuează nivelul de colesterol şi cantitatea de zahăr din sânge. În cele ce urmează îţi prezentăm alimentele cu cel mai mare aport de fibre, dar şi avantajele adiţionale ale acestora.

Cocktailurile roşii, din nou la modă

Cocktailurile roşii, din nou la modă

Fie că au fost descoperite de o nouă generaţie, fie că au avut parte de un marketing foarte bun, cocktailurile roşii sunt din nou la modă. În ultimele zile de vară, o băutură rece şi aromată te poate ajuta să păstrezi încă puţin senzaţia de vacanţă.

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 3 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 4 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 5 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 7 luni · comentarii (1)

Crumble este o prăjitură cu iz anglo-irlandez, născută în timpul războiului, când toate alimentele erau raţionalizate. Aşa că gospodinele se străduiau să gătească ceva gustos, dar cu ingrediente puţine şi fără gătit îndelungat.

acum 9 luni · comentarii (0)
Postari Recente