FOTO Top 10 cele mai ciudate mâncăruri din lume

FOTO Top 10 cele mai ciudate mâncăruri din lume

Pentru a simţi cu adevărat gustul, şi la propriu şi la figurat, al unei ţări, orice vizitator ar trebui să ia masa cu localnicii. A degusta mâncărurile din întreaga lume nu se rezumă doar la patiseria franceză şi la ciocolata elveţiană. Adevăraţii aventurieri ştiu că pentru a experimenta cu adevărat ceea ce o ţară oferă ar trebui ca mâncărurile cu tradiţie să fie cele degustate.

Psihologia din spatele meniurilor de restaurant

Psihologia din spatele meniurilor de restaurant

Romanţele melodioase, preparatele exotice şi servirea impecabilă sunt doar câteva dintre ingredientele care alcătuiesc reţeta succesului deţinută de câteva dintre localurile împrăştiate pe mapamond. Meniul pe care oaspeţii îl consultă trebuie să fie alcătuit după un set de reguli bine stabilite, iar numărul ideal de preparate şi poziţionarea felurilor de mâncare sunt, poate, cele mai importante.

Cum să prepari pasca pentru masa de Paşti

Cum să prepari pasca pentru masa de Paşti

Postul Paştelui se apropie de final, iar gospodinele încep deja să se pregătească pentru sărbătoarea Învierii Domnului. Pentru că în Joia Mare se prepară, de regulă, cozonacii, pasca şi se vopsesc ouăle, noi vă propunem o reţetă de pască uşor de preparat.

S-a lansat clickpoftabuna.ro!

S-a lansat clickpoftabuna.ro!

Gospodine, gospodini, mancacioşi şi pofticioşi, vă anunţăm că începând de astăzi pe site-ul clickpoftabuna.ro veţi găsi tot ce vă doriţi: de la reţete delicioase şi interviuri cu chefi celebri până la poveşti cu vedete din lumea teatrului şi a televiziunii, reportaje de la evenimente gastronomice şi noutăţi din lumea artei culinare.

Alain Ducasse, premiat de industria gastronomică pentru realizările sale

Alain Ducasse, premiat de industria gastronomică pentru
realizările sale

Bucătarul-şef Alain Ducasse a fost apreciat ca fiind părintele bucătariei franceze şi un guru al industriei haute cuisine, motiv pentru care talentul său a fost recunoscut la nivel internaţional. Topul 50 al celor mai bune restaurante din lume a acordat premiul pentru întreaga carieră în universul gastronomic, în 2013, francezului care, pentru 30 de ani, a transformat preparatele în opere de artă culinară.

Reţete pentru Postul Paştelui: Ratatouille

Reţete pentru Postul Paştelui: Ratatouille

Vestita tocăniţă de legume franţuzească a început să fie foarte cunoscută şi la noi datorită filmului de desene animate „Ratatouille“, dar şi a ultimei ediţii „Masterchef“, în care una dintre echipe a gătit-o pentru un grup de cadeţi ai Marinei Române. Reţeta de post este destul de simplu de realizat şi are un gust divin. Se aseamănă foarte mult cu ghiveciul nostru de legume, o altă mâncare sănătoasă care poate fi consumată în Postul Paştelui.

Reţete pentru Postul Paştelui: cum să prepari conopida pentru a fi la fel de gustoasă precum cartofi prăjiţi

Reţete pentru Postul Paştelui: cum să prepari conopida pentru a fi la fel de gustoasă precum cartofi prăjiţi

Pe cât de banală, pe atât de gustoasă este conopida la cuptor cu puţin curry, care poate fi la fel de bună precum cartofii prăjiţi. Cel puţin aşa susţine Darya Rose pe blogul „Summer Tomato“, care dă asigurări că această reţetă, ce poate fi preparată şi în Postul Paştelui, este atât de delicioasă, încât cei care o vor gusta nu se vor mai sătura de ea.

…nu le daţi toate procedurile în scris chiar în prima zi de la angajare. Dacă aşteptaţi să ştie deja ce au de făcut, să reţină ce le spuneţi la trainingul de „induction“, să deducă singuri sau să „fure“ meseria uitându-se cum fac ceilalţi chelneri, cum se tot vehiculează prin comentariile de la articolele despre

acum 2 luni · comentarii (5)

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 3 luni · comentarii (4)

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 7 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 8 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 9 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 11 luni · comentarii (1)