FOTO Secretul unei plăcinte demne de Oscar

FOTO Secretul unei plăcinte demne de Oscar

Mâine seară, „crema“ Hollywoodului se va aduna la gala Oscar 2013. Iar după ce se vor fi ales câştigătorii, va veni timpul banchetului, căci emoţiile nu aduc doar fluturi în stomac, ci chiar provoacă foame. Wolfgang Puck, cheful oficial al Oscarurilor în ultimii 18 ani, a pregătit şi de data aceasta un festin cu multe feluri de mâncare. Noi am recreat unul dintre preparatele de Oscar, o delicioasă şi suculentă plăcintă cu pui şi legume.

Cum să găteşti sufleul de conopidă cu brânză perfect

Cum să găteşti sufleul de conopidă cu brânză perfect

Conopida cu brânză este unul dintre puţinele feluri de mâncare descris ca „papa pentru copii“. Poate că merită această denumire deoarece este destul de anostă şi foarte moale, bună pentru dinţişorii copiilor. Dar să nu uităm că are în compoziţie şi brânză, aşa că, dacă ştii cum s-o găteşti, poate deveni o garnitură sau un fel de mâncare de sine stătător perfect.

Secretul celei mai bune ciorbe de burtă

Secretul celei mai bune
ciorbe de burtă

„E mâncare de vizitii beţi, dar după ea se înnebunesc elitele. E leacul perfect pentru mahmureală, iar orice oraş care se respectă are o cârciumă vestită pentru acest fel de mâncare“. Aşa o descrie Radu Anton Roman. Eu aş spune atât: o iubeşti sau o urăşti, cale de mijloc nu există cu ciorbă de burtă!

Cum să găteşti puiul perfect

Cum să găteşti puiul perfect

E sâmbătă şi încă nu vă odihniţi, probabil faceţi ultimele cumpărături şi pregătiri pentru o binemeritată duminică. Cum vremea nu e prea prietenoasă şi nu te îmbie la plimbări, cea ma bună alegere ar fi să  petreceţi duminica acasă, cu cei dragi, adunaţi în jurul unei mese bogate. Iar dacă aţi rămas fără idei, nu vă temeţi să reinventaţi lucrurile clasice. Noi vă dăm reţeta puiului perfect, aromat şi rumenit în cuptor.

Cum să găteşti clătitele perfecte

Cum să găteşti clătitele perfecte

Prima clătită este totdeauna aruncată. Este trist, dar valabil. Se lipeşte de tigaie sau pur şi simplu arată ca o cârpă zdrenţuită. Problema, de cele mai multe ori, este că tigaia nu este suficient de încinsă. Pentru o clătită perfectă, tigaia trebuie să aibă temperatura perfectă, aceea în care o picătură de apă sfârâie puţin înainte să se evapore complet.

Ce gust are carnea de cal

Ce gust are carnea de cal

Irlandezii şi britanicii s-au arătat indignaţi de dezvăluirile conform cărora o parte dintre produsele pe care le credeau a fi de vită, precum lasagna congelată cu carne de vită, erau, de fapt, preparate cu carne de cal.

12 februarie, ziua clătitelor

12 februarie, ziua clătitelor

Gurmanzii din întreaga lume au un motiv în plus de sărbătoare. 12 februarie marchează ziua internaţională a clătitelor şi propune reinterpretarea unui preparat gustos în funcţie de tradiţiile şi obiceiurile preluate din mai multe ţări.

Un alt mod de a găti ouăle pentru micul dejun

Un alt mod de a găti ouăle pentru micul dejun

Cu toţii ştim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi, totuşi, unii ignoră acest lucru şi aleg să oprească ceasul deşteptător pentru a prinde cât mai mult somn. Bucătarul-şef Dan Silverman, dintr-un renumit restaurant newyorkez, a înţeles importanţa mesei de dimineaţă şi propune o altă modalitate de a prepara ouă ochiuri pentru o zi plină de energie.

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 26 zile · comentarii (4)

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 5 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 6 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 7 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 9 luni · comentarii (1)
Postari Recente