VIDEO Paul Hollywood, sex-simbolul aluatului

VIDEO Paul Hollywood, sex-simbolul aluatului

Paul Hollywood a devenit cunoscut în întreaga lume datorită pasiunii sale pentru industria panificaţiei. Atât de mult entuziasm pune acest brutar în prepararea unui aluat, încât mişcările prin care îl frământă au stârnit curiozitatea femeilor de a-i încerca produsele.

Budincă de cartofi cu bacon şi ouă ochiuri, ca la un picnic din anii ’20

Budincă de cartofi cu bacon
şi ouă ochiuri, ca la un picnic din anii ’20

Iarna se dă greu bătută anul acesta, dar cu puţin stoicism îi putem suporta ultimele capricii. Sau mai bine le suportăm cu optimism, cu gândul la copaci înfloriţi, parcuri verzi şi păduri cu miros reavăn de primăvară. Ca un cod roşu ne va surprinde în curând vremea picnicurilor şi-a coşurilor umplute cu bunătăţi. Dar cum ar fi, oare, o ieşire la iarbă verde cu arome şi preparate din bucătăria americană a anilor ’20?

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume cu năut la cuptor

Reţetă pentru Postul Paştelui: Legume cu năut la cuptor

Postul Paştelui ridică şi o oarecare provocare când vine vorba de mâncare: de multe ori bucătăresele se confruntă cu o adevărată problemă în a găti mâncare de post în cele 48 de zile. Există însă reţete care pot fi preparate şi consumate în orice perioadă a anului. Şi cum începe sezonul legumelor, ele pot fi folosite la multe reţete pentru Postul Paştelui.

Opt dintre cele mai neobişnuite deserturi din lume

Opt dintre cele mai neobişnuite deserturi din lume

Atunci când călătorim peste graniţe trebuie să ne asigurăm că vom experimenta şi bucătăria locală, din moment ce acesta este singurul mod în care vom „gusta” cu adevărat din specificul locului. „Huffington Post”, alături de „Triposo”, cel mai cuprinzător ghid turistic existent, au alcătuit o listă cu unele dintre cele mai neobişnuite deserturi care se găsesc în jurul lumii.

Cum să găteşti cei mai gustoşi mucenici munteneşti

Cum să găteşti cei mai gustoşi mucenici munteneşti

Frământăm aluatul cu râvnă şi îl lasăm la dospit în cămara bunicii până a doua zi când soarele de primăvară ne prinde în bucătărie, jonglând printre oale de lut şi ingrediente alese. Desenăm, cu îndemânare, opturi din cocă şi îi lăsăm să plutească în siropul aromat cu vanilie şi scorţişoară. Presărăm nucă, coajă de lămâie şi, nu în ultimul rând, adăugăm un strop de dragoste pentru o reţetă venită direct din inima Carpaţilor.

Mucenici moldoveneşti, magia din cuptor

Mucenici moldoveneşti, magia din cuptor

V-aţi întrebat vreodată de ce mucenicii au forma cifrei 8? Sau de ce tradiţia cere ca pe 9 martie bărbaţii să bea 40 de pahare? În goana tristă şi corporat(r)istă în care cei mai mulţi dintre noi trăiesc astăzi, pierdem însăşi esenţa lucrurilor şi le facem mecanic, atunci când mai ajungem să le facem.

Cât de tradiţională este mâncarea tradiţională? Moldovenii şi ardelenii se bat pe sărmăluţe. Dobrogenii se laudă cu ciorba de burtă, iar bănăţenii se mândresc cu gulaşul

Cât de tradiţională este mâncarea tradiţională? Moldovenii şi ardelenii se bat pe sărmăluţe. Dobrogenii se laudă cu ciorba de burtă, iar bănăţenii se mândresc cu gulaşul

Orgoliile locale au dat naştere în timp unei adevărate bătălii între regiunile istorice ale ţării. Reprezentanţii fiecărei zone încearcă să-şi revendice „branduri“ precum sărmăluţele sau mămăliga. Mâncarea tradiţională îşi are rădăcinile la geto-daci, susţin specialiştii culinari. Adevarul.ro vă propune un „meci” între bucatele tradiţionale, zonă cu zonă, aromă cu aromă.

Desert matinal: prăjitură de curmale şi caise confiate

Desert matinal: prăjitură de curmale şi caise confiate

În dimineţile reci de primăvară, cafeaua sau ceaiul pot fi servite alături de o delicioasă prăjitură cu fructe uscate. Diana Henry, autor al unor cărţi de bucate şi blogger al publicaţiei „The Telegraph“, împărtăşeşte cititorilor reţeta delicioasă pe care o experimentează de ani buni în bucătărie: prăjitura de curmale şi caise confiate.

Cum să prepari cele mai bune coaste de porc

Cum să prepari cele mai bune coaste de porc

La început anilor ’90, pe când abia se dezmetisiceră din comunism dar se credeau deja capitalişti, românii nu mai făceau gratar, ci barbecue. Peste mulţi ani, mi-am amintit de treaba asta urmărind un show culinar al unui bucătar specializat în grătar, canadianul Robert Rainford. Iar printre minunăţiile pe care le prepara în mod constant se numărau şi coastele de porc.

La mâncare şi restaurante, Bucureştiul a ajuns din urmă Europa Centrală în ultimii doi, trei ani. Se mănâncă la fel, sau chiar mai bine la Bucureşti decât în multe capitale şi oraşe mari din Europa, iar numărul restaurantelor cu mâncare bună, raportat la numărul total de restaurante, e mai mare la Bucureşti decât la Viena, de pildă.

acum 24 zile · comentarii (4)

Sunt surprinzător de puţine restaurante franţuzeşti în Bucureşti şi nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucătărie fină, Haute Cuisine, ci despre toate, în special bistrourile franţuzeşti, pe care te-ai aştepta să le găseşti la tot pasul într-un oraş care încă se mândreşte aducându-şi aminte de eticheta cu Micul Paris.

acum 4 luni · comentarii (1)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 6 luni · comentarii (1)

De ce în cele mai multe restaurante nu sunt respectate reguli elementare de igienă? Răspund tot eu: nu fiindcă nu vor, ci pentru că oamenii de acolo nu gândesc, nu îşi pun capul la contribuţie. Nimic din ce o să scriu mai jos nu e de învăţat în şcoală, la liceele de alimentaţie publică sau la trainingurile din industria ospitalităţii.

acum 7 luni · comentarii (19)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

acum 8 luni · comentarii (1)
Postari Recente