O reţetă delicioasă de musaca grecească din ciuperci, cartofi şi dovlecei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că toamna abundă în legume, gospodinele pot profita de bogăţia acestui anotimp pentru a înlocui carnea în reţetele care o au ca ingredient de bază. Învaţă să faci musaca grecească din dovlecei, cartofi şi vinete.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • ciuperci
  • 3 vinete
  • 2-3 cepe
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 kg de roşii
  • sare
  • piper
  • 150 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Curăţă şi taie rondele cartofii, vinetele şi dovleceii. Căleşte-le pe rând în puţin ulei, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.

Taie roşiile, ciupercile, morcov ras, ceapa rondele şi usturoiul bucăţele. Căleşte-le până obţii un sos. Sărează şi piperează după gust. Într-un vas iena pune puţin sos, apoi aşază un strat de cartofi, sos, un strat de vinete, sos, un strat de dovlecei şi iar sos.

Presară puţin parmezan ras deasupra (opţional).

Da vasul la cuptor şi coace timp de 40 de minute, la foc mediu. La final, decorează cu verdeaţă.

Poftă bună!

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite