Gogoaşa perfectă. O profesoară de matematică a descoperit formula pentru aceasta reteta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care este formula pentru gogoasa perfecta, ce diametru trebuie sa aiba gaura din mijloc si cat zahar iti trebuie pentru a o pudra. FOTO Arhivă Adevărul
Care este formula pentru gogoasa perfecta, ce diametru trebuie sa aiba gaura din mijloc si cat zahar iti trebuie pentru a o pudra. FOTO Arhivă Adevărul

O formulă matematică, descoperită de profesoara Eugenia Cheng, arată că gogoaşa perfectă are diametrul găurii din mijloc de doar 11 milimetri, ceea ce îi conferă raportul ideal dintre coaja crocantă şi interiorul pufos, informează dailymail.co.uk.

Profesoara de matematică a mai calculat că este nevoie de exact 5,8 grame de zahăr pentru a acoperi în măsură egală gogoaşa pe toate părţile, potrivit dailymail.co.uk.

Formula descoperită de profesoara britanică Eugenia Cheng pentru gogoasa perfecta arată că cu cât diametrul găurii din mijloc este mai mare, cu atât gogoaşa va fi mai crocantă, iar cu cât diametrul este mai mic, cu atât interiorul deliciosului desert este mai pufos. Profesoara a mai desoperit că diametrul unei gogoşi perfecte ar trebui să se încadreze între 72 şi 82 de milimetri.

Eugenia Cheng a declarat că a făcut toate aceste calcule pentru că, gogoşile, deşi sunt un desert delicios, sunt şi obiecte matematice foarte interesante, datorită formei şi proprietăţilor (crocante la exterior şi pufoase la interior).

"Este foarte uşor să te joci cu calculele matematice. Continuaţi să mâncaţi gogoşile exact aşa cum vă plac", a spus Cheng.

Citeşte şi:

Cofetarul francez care a combinat gogoaşa şi croissantul într-o „crogoaşă” a creat şi „prăjitura-shot de lapte”

Starbucks a pierdut „războiul“ pentru reţeta brio-gogoşii

Gogoaşa-sendviş cu îngheţată, noua obsesie culinară de peste ocean

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite