Nitriţi vs nitraţi. Care aditivi sunt sănătoşi şi care periculoşi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu siguranţă ţi-ai aruncat ochii pe eticheta produselor şi ai văzut pe lista de ingrediente cuvintele nitraţi şi nitriţi. Însă, nu de fiecare dată aceştia indică un aditiv alimentar periculos. Află care ste diferenţa între nitraţi şi nitriţi!

Nitriţii şi nitraţii sunt substanţe chimice care se găsesc în stare naturală în pământ, apă, plante şi chiar în organismul uman.  Una dintre cele mai cunoscute forme este sarea, folosită de secole pntru a conserva carnea. Nitriţii împiedică grăsimea din carne să râncezească şi înhibă astfel apariţia unor bacterii periculoase, precum listeria sau bacteria care provoacă botulismul. Însă, atunci când carnea este preparată la o temperatură mai mare de 160 de grade, nitriţii de sodiu se transformă în nitrosamine, substanţe cu potenţial cancerigen.

Află care legume au un conţinut ridicat de nitraţi pe clickpoftabuna.ro.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite