Muşchiuleţ de porc în aluat fraged

Muşchiuleţ de porc în aluat fraged

Muşchiuleţ de porc în aluat fraged

Pentru zilele de weekend petrecute acasă,  în familie sau cu prietenii, muşchiuleţul de porc în aluat fraged este unul din preparatele care pot strânge toată lumea la masă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 1,5 muschi de porc
  • 5 linguri unt
  • 500 g ciuperci
  • 3 cepe
  • 80 ml vin rosu
  • 3 linguri smantana
  • 125 g pate pasare
  • 800 g aluat patiserie
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa tocată în două linguri de unt şi laşi la foc potri­vi,adaugi ciupercile tăiate mărunt şi laşi pe foc până scade zeama lăsa­tă de acestea. Adaugi vi­nul şi smântână, amestecând des. Dai vasul deoparte, condimen­tezi cu sare şi piper, după gust, presari pătrunjelul tocat şi laşi să se răcească.

Condimentezi muş­chiul cu sare şi piper şi îl rumeneşti în trei linguri de unt pe toate părţile, la foc iute. Întinzi aluatul în formă de dreptunghi, pui peste acesta amestecul de ciuperci  şi  muşchiul de vită uns cu pateul de pasăre. Din restul de aluat poţi face diverse forme decorative.

Rulezi, dar nu foar­te strâns. Presezi bine marginile, ca să nu se desfacă, lipeşti decoruri­le, ungi cu gălbenuşuri­le bătute şi aşezi într-o ta­vă unsă. Coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de mi­nute, până devine auriu, închizi focul şi laşi încă 10 minute în cuptor.

Sursă: restaurantedelux.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: