Motivul pentru care cafeaua este mai bună cu sare: ce spun oamenii de ştiinţă

Motivul pentru
care cafeaua este mai bună cu sare: ce spun oamenii de ştiinţă

Efectul sării asupra gustului cafelei FOTO 123RF

Un studiu recent a scos la iveală beneficiile sării în cafea. Ionii de sodiu din sare schimbă gustul obişnuit al cafelei, contribuind la îmogăţirea aromei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băutorii de cafea sunt extrem de creativi. După ce au inventat toate combinaţiile de cafea - cappucino, mocha, latte, espresso şi multe altele -, acum au venit cu o nouă combinaţie în încercarea de a îmbunătăţi aroma, prin adăugarea de sare, scrie The Independent.

Noul trend, deşi sună destul de ciudat, este sunţinut inclusiv de oamenii de ştiinţă.

Un studiu publicat în revista „Natura“ arată că ionii de sodiu înlătură cu succes gustul amar, sporind aroma cafelei. Sarea nu ar trebui să fie adăugată în fiecare ceaşcă de cafea, specialiştii recomandând un vârf de linguriţă de sare la câteva ceşti.

Aşa că, data viitoare când comandaţi o cafea, iar gustul vi se pare foarte amar, cereţi puţină sare şi rezolvaţi problema.

Acest studiu nu este singurul care recomandă adăugarea sării pentru îmbunătăţirea gustului unei băuturi. Cercetătorii sunt de părere că vinul ieftin poate fi îmbunătăţit prin aceeaşi metodă, sarea putând echilibra aromele acestuia.

Nathan Myhrvold, director tehnic al companiei Microsoft, a descoperit cum poate fi îmbunătăţit gustul vinului prin adăugarea unui vârf de lingură de sare, în timp ce se afla la o petrecere. El a constatat că gustul vinului s-a îmbunătăţit după ce a adăugat sare în paharul unui coleg.

Totuşi, specialiştii avertizează asupra cantitiţii de sare, atât în situaţia în care doriţi să atenuaţi gustul amar al cafelei, dar şi dacă încercaţi să îmbunătăţiţi aroma vinului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările