Migdalele, fructele-minune menţionate în Biblie. Când devin periculoase

Migdalele, fructele-minune menţionate în Biblie. Când devin periculoase

Migdalele sunt considerate un superaliment FOTO Shutterstock

Migdalele sunt considerate un superaliment, cu beneficii importante pentru sănătate. Sunt menţionate şi în Biblie, iar astăzi sunt folosite în diverse domenii, de la industria alimentară la cea cosmetică. Există câteva lucruri mai puţin cunoscute despre aceste fructe uimitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Migdalul (Prunus dulcis) este un pom fructifer care face parte din familia Rosaceae, alături de trandafir şi măceş. A fost cultivat în Iran şi în alte ţări din Asia de Vest de peste 6.000 de ani. A ajuns în Grecia în secolul al V-lea î.Hr., de unde s-a răspândit în celelalte ţări europene. Fructul migdalului era considerat un produs alimentar de lux şi era oferit, adesea, drept cadou.

Migdalele sunt menţionate în Biblie. Erau un ingredient apreciat, servit faraonilor din Egipt. Există aproximativ 30 de tipuri diferite de migdale, însă doar 10 dintre ele sunt produse pentru consumul uman. Aceste nuci au o durată lungă de viaţă şi pot fi refrigerate până la 2 ani. Perioada de valabilitate mai mare se datorează faptului că sunt bogate în vitamina E.

Citeşte aici cum ar dispărea migdalii fără albine şi când consumul acestor fructe devine periculos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările