Mierea, aurul lichid – Ce beneficii aduce sănătăţii şi cum o foloseşti la gătit

Mierea, aurul lichid – Ce beneficii aduce sănătăţii şi cum o foloseşti la gătit

Mierea este cea mai bună cale pentru a înlocui zahărul din dieta ta, iar nutriţioniştii o recomandă celor care vor să îşi ţină greutatea sub control.

Mierea se găseşte în comerţ în nenumărate sortimente. Aliat de nădejde pentru sănătate, aceasta ţine bolile la distanţă, dar este foarte bună şi în bucătărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un leac bun la toate
 
Când eram copil, mama avea întotdeauna un borcănel cu miere la îndemână, pentru situaţiile în care tusea nu îmi dădea pace sau mă ustura foarte tare în gât. Cu doar câteva linguriţe de miere, luate la intervale regulate, senzaţia neplăcută dispărea ca prin minune, iar tusea se calma.
 
 
Beneficii pentru sănătate
 
Mierea conţine antioxidanţi, care reduc riscul bolilor de inimă. De asemenea, e de folos în tratarea ulcerului şi a altor boli gastrointestinale. Are proprietăţi antibacteriene, antifungice şi antivirale.
 
 
Recomandată de nutriţionişti
 
Mierea este cea mai bună cale pentru a înlocui zahărul din dieta ta, iar nutriţioniştii o recomandă celor care vor să îşi ţină greutatea sub control. Un studiu realizat la Universitatea americană San Diego arată că înlocuirea zahărului cu miere ajută la prevenirea acumulării de kilograme în plus şi totodată scade tensiunea arterială. Rezultatele aceluiaşi studiu sugerează că mierea poate să scadă nivelul trigliceridelor.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

citeste totul despre: