Metoda corectă pentru a fierbe ouăle de Paşte cu gălbenuş tare

Metoda corectă pentru a fierbe ouăle de Paşte cu gălbenuş tare

Înainte de vopsire pentru a fi puse pe masa de Paşte, trebuie să ne asigurăm că ouăle sunt fierte în mod corect. Ţinând cont că proteina din albuşul de ou devine solidă la o temperatură cuprinsă între 61°C şi 65°C, este recomandat să urmăm paşii corecţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fierberea unui ou cu un gălbenuş perfect este diferită în funcţie de mărime, de temperatura apei şi de intensitatea focului. Proteina din albuşul de ou devine solidă la o temperatură cuprinsă între 61 şi 65°C, în timp ce proteina din gălbenuşul de ou nu se solidifică decât între 66°C până la 70°C.

Metoda corectă pentru fierberea ouălor:

1. Scoate ouăle din frigider cu 10-15 minute înainte de a le pune la fiert pentru ca temperatura lor să aibă timp să ajungă cât mai aproape de cea a camerei. 

2. Puneţi ouăle într-un vas adăugând suficientă apă încât să le acoperiţi. 

3. Puneţi-le la fiert şi lăsaţi-le până ce apar bule.

4. Lăsaţi-le în vasul acoperit 12-15 minute. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: