Kebab turcesc din vită şi miel, reţetă originală ce poate fi făcută în propria bucătărie

Kebab turcesc din vită şi miel, reţetă originală ce poate fi făcută în propria bucătărie

kebab FOTO nl.love-eat-cook.com

Extrem de popular în ultimii ani, kebabul poate fi găsit la fiecare colţ de stradă, însă puţini dintre compercianţi respectă reţeta originală. Aceasta are la bază carnea de miel şi vită, putând fi preparată chiar în propria bucătărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită
  • 500 g carne de miel, grasă
  • 2 cepe
  • 2 legături pătrunjel


Pentru garnitură:

  • 5 cepe roşii
  • 2 legături pătrunjel
  • roşii mici
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Daţi prin maşina de tocat carnea tăiată cubuleţe, împreună cu ceapa şi pătrunjelul. Condimentaţi cu sare şi piper, amestecaţi bine până se omogenizează. 

Luaţi câte un pumn de tocătură (cam cât un ou foarte mare) şi înfigeţi în el o frigăruie (metalică plată, eventual spiralată, nu cilindrică, pe care o treceţi întâi prin palma murdară de came, ca să adere mai bine), apoi rulaţi în palmele ude, până când tocătura formează un cilindru de cca 10 cm lungime, în jurul ţepuşei.

Frigeţi la foc mediu, întorcând frigăruile de 2-3 ori.

Preparaţi garnitura amestecând cepele tăiate peştişori fini cu usturoiul bine zdrobit şi cu pătrunjelul tocat. Serviţi frigăruile fierbinţi, cu garnitură de ceapă şi de roşii coapte pe grătar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: