Ingredientul surprinzător care ne ajută să obţinem ouăle jumări perfecte, pufoase şi aromate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţa dintre ouăle jumări bune şi unele grozave stă într-un singur ingredient secret, pe care pasionaţii de gastronomie, dar mai ales gurmanzii vor ajunge să-l aprecieze după ce vor savura rezultatul.

Ingredientul minune secret este laptele de nucă de cocos, conform unei reţete postate pe blogul culinar Simple Provisions.

Câteva linguri din acest „elixir” cu siguranţă vor face ouăle jumări mai catifelate şi moi, cu un plus de aromă, oferit de gustul dulceag al laptelui de nucă de cocos. Preparatul clasic va avea astfel o savoare aparte, dar va fi şi mult mai pufos. 

Ingrediente (pentru două persoane)

5 ouă 

1 cub mare de unt

1-2 linguri lapte de nucă de cocos neîndulcit

Sare şi piper

Pâine prăjită (toast) sau chifle 

Pătrunjel, sos iute şi felii de avocado (opţional)

Mod de preparare

Spargeţi ouăle într-o tigaie şi adăugaţi cubul de unt. Plasaţi tigaia pe foc mare şi începeţi să mişcaţi ouăle în interiorul ei, farâmiţându-le cu o spatulă din plastic flexibilă.   

Când observaţi că ouăle încep să formeze bucăţele, luaţi tigaia de pe foc şi continuaţi să amestecaţi. Repetaţi acest lucru de câteva ori, luând şi aşezând tigaia pe foc, până ce ouăle capătă o textură catifelată, dar nu sunt complet pătrunse. La final, luaţi-le de pe foc şi continuaţi să amestecaţi în tigaie, lăsând căldura acumulată să acţioneze asupra lor. Pentru a scădea temperatura ouălor şi pentru a termina preparatul, adăugaţi 1-2 linguri de lapte de nucă de cocos (în funcţie de textura pe care o preferaţi pentru omletă) şi amestecaţi. Adăgaţi sare şi piper după gust.

Le puteţi servi pe câteva felii de pâine prăjită sau chifle calde, eventual stropite cu un sos puţin picant. De asemenea, puteţi pune pe farfurie felii de avocado şi puteţi să presăraţi deasupra pătrunjel tăiat mărunt.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite