Ingredientul secret şi tehnica marilor bucătari pentru prepararea cartofilor crocanţi la exterior şi pufoşi în interior

Ingredientul secret şi tehnica marilor bucătari pentru prepararea cartofilor crocanţi
la exterior şi pufoşi în interior

Tehnica de preparare a cartofilor crocanţi la exterior şi pufoşi în interior. FOTO miaminewtimes.com

Dacă niciodată nu v-au ieşit cartofii exact ca la restaurant, ar trebui să luaţi în calcul învăţarea unei tehnici speciale şi adăugarea ingredientului pe care îl folosesc bucătarii din marile restaurante. Specialiştii explică grosimea la care trebuie tăiaţi, temperatura ideală şi timpul în care ar trebui ţinuţi la cuptor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă aţi încercat vreodată să faceţi cartofi prăjiţi exact ca cei pe care i-aţi mâncat în restaurat şi nu v-au ieşit, nu daţi vina pe lipsa de îndemânare. Specialiştii au o tehnică specială şi ingrediente care să asigure un gust delicios. Experţii de la site-ul alimentar Greatist.com au dezvăluit un truc incredibil de simplu care asigură cartofilor prăjiţi textura crocantă la exterior şi pufoasă în interior.

Bucătarii spun că totul ţine de tehnică, intuiţie şi folosirea unui ingredient surprinzător:

  • Folosiţi cartofi clasici, cei care au coaja maro.

  • Feliaţi cartofii la o dimensiune potrivită. Recomandat ar fi o grosime de aproximativ un centimetru, pentru că dacă sunt prea groşi se vor arde la exterior înainte de a se găti suficient în interior.

  • Îndepărtaţi excesul de apă cu un şervet şi presăraţi pe fiecare cartof amidon de porumb, acesta este ingredientul secret al bucătarilor din marile restaurante. Se pare că absoarbe umiditatea mai mult, ceea ce ajută cartofii să devină mai crocanţi.

  • Stropiţi cartofii cu ulei de măsline, asigurându-vă că sunt acoperiţi uniform.

  •  Distribuiţi-i uniform într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, asigurându-vă că nu sunt prea apropiaţi sau că se suprapun.

  • Temperatura este un factor crucial în prepararea cartofilor perfecţi. Cuptorul trebuie să fie încălzit la 230 de grade.

  • Trebuie să stea pe fiecare parte câte 10–12 minute, după care sunt gata. Poftă bună!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările