INFOGRAFIE Cum să comanzi vin ca un cunoscător

INFOGRAFIE Cum să comanzi vin ca un cunoscător

Un somelier va considera o adevărată provocare să găsească un vin bun la un preţ decent FOTO Shutterstock

Multora le place vinul, dar cu toate acestea se sfiesc să-şi satisfacă această plăcere de teamă că lipsa cunoştinţelor în domeniu îi vor face să pară nişte ageamii în prezenţa partenerei, la un restaurant mai deosebit, sau că se vor face de râs în faţa somelierului. Specialiştii în oenologie şi somelierii nu-i desconsideră însă pe cei dornici să pătrundă misterele acestei adevărate arte, cea a vinului.

Ştiri pe aceeaşi temă

John Ragan, unul dintre somelierii cotaţi foarte bine la nivel mondial, explica pentru Business Insider, în urmă cu ceva timp, că un somelier va considera o adevărată provocare să găsească un vin bun la un preţ decent, pentru că să recomanzi un vin bun şi foarte scump nu reprezintă cine ştie ce încercare profesională. Un motiv, mai credea acesta, pentru ca iubitorii de vin care nu deţin prea multe informaţii de specialitate, să-i ia pe specialişti la întrebări atunci când îi întâlnesc. 

Prin urmare, iată câteva sfaturi pentru cei care au descoperit plăcerea gustului într-un pahar cu vin de calitate: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările