Gutui coapte cu nuci si stafide, pentru o toamnă mai aromată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În copilărie ai mâncat, cu siguranţă,  gutui coapte de bunica în cuptorul sobei. Astăzi îţi propunem aceeaşi reţetă, dar îmbunătăţită.

Dacă vrei să îţi surprinzi musafirii cu un desert zemos, aromat, uşor de făcut şi extrem de gustos, ai găsit reţeta. Am intrat în luna noiembrie, perioadă numai bună pentru degustarea acestui dulce parfumat, care cu siguranţă îţi va aminti de copilărie.

Ingrediente:

4 gutui mari

120 grame de stafide

120 grame miez de nucă

3 linguri miere

4 linguri margarină sau ulei vegetal

Se pun stafidele la înmuiat în puţină apă caldă, cât să le acopere.

Se iau gutuile, se spală, se taie un capac în partea superioară, la codiţă şi, cu un cuţitaş ascuţit, se elimină sâmburii şi miezul tare, scrie mancare.ro.

Miezul de nucă se lasă câteva minute în cuptor, apoi se pisează.

După ce stafidele s-au înmuiat, se amestecă împreună cu nucile, mierea de albine şi margarina, până se omogenizează. Se umplu gutuile cu acest amestec şi se pun pe o hartie de copt, într-o tavă. Se acoperă cu o folie de aluminiu şi se lasă la copt, aproximativ 30 de minute.

Se scot din cuptor, se lasă să se racească puţin şi se pot servi. Poftă bună!

 

 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite