Gogoşi de casă cu ciocolată

Gogoşi de casă cu ciocolată

Gogoşi de casă cu ciocolată FOTO retete-on-line.ro

Gogoşi de casă cu ciocolată. Vă recomandăm acest desert tradiţional şi uşor de realizat, potrivit pentru orice după-amiază.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gogoşi de casă cu ciocolată: ingrediente

- două ouă
- o cană de zahăr
- 70 de grame de ciocolată neîndulcită
- 40 de grame de unt topit
- 21de grame de drojdie (o jumătate de cubuleţ)
- două treimi dintr-o cană cu lapte
- trei jumătăţi de cupă de făină cernută 
- şase linguriţe de praf de copt
- o linguriţă de sare
- grăsime pentru prăjire profundă
 

Gogoşi de casă cu ciocolată: mod de preparare

1. Se cerne făina într-un castron. Facem o adâncitură în mijloc şi adăugăm zahărul, sarea şi coaja de lămâie. Apoi batem ouăle şi le turnăm împreună cu untul pe marginea făinei. După, se dizolvă drojdia în lapte călduţ şi se amestecă cu restul compoziţiei.
2. Adaugăm laptele cu drojdie şi frământăm totul cu spiralele mixerului, până obţinem un aluat lipicios. Îl acoperim şi îl lăsăm să crească într-un loc cald timp de jumătate de oră. 
3. Se frământă bine aluatul preţ de cinci minute pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi se lasă la crescut timp de 15 minute. Întindem o foaie de aluat cu grosimea de 12 mm, apoi decupăm gogoşile cu în formă circular.
4. Se încinge grăsimea într-o cratiţă mare. Când formează bule pe o coadă de lingură de lemn, înseamnă că e suficient de fierbinte. Prăjim gogoşile în grăsime până devin aurii. Se scot şi se pun la scurs pe un şervet.
5. După prăjire şi răcire, tăiem gogoşile de casă cu ciocolată cu ajutorul unui cuţit circular bine ascuţit şi injectăm ciocolată topită cu ajutorul unui cornet. (divahair.ro)
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: