Galuşte cu prune, brânză, scorţişoară şi griş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galuşte cu prune, brânză, scorţişoară şi griş
Galuşte cu prune, brânză, scorţişoară şi griş

Un desert uşor de făcut, pe bază de aluat şi cartof, găluştele delicioase cu prune şi scorţişoară în pesmet, poate fi dulcele care înveseleşte vizitele prietenilor la final de vară.

Ingrediente:

  • 5 cartofi mari
  • 2 ouă
  • 300 g făină
  • 4 linguri unt
  • 200 g pesmet
  • 150 g zahăr amestecat cu scorţişoară
  • un praf sare
  • 300 g prune

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în coajă, se curăţă, apoi şi se pasează. Acestora li se adaugă ouăle şi sarea, se amestecă bine şi apoi se adaugă făina. Trebuie să rezulte un aluat care nu se lipeşte de mână.

Se lasă 30 de minute să se odihnească.

Se întinde aluatul pe masa de lucru presărată cu un pic de făină, se taie pătrate, se aşază câte o prună fără sâmbure, se acoperă cu aluat. După ce s-au modelat toate găluştele, se pun la fiert într-o oală cu apă care clocoteşte.

Când se ridică la suprafaţă, sunt gata.

Între timp, în unt se rumeneşte pesmetul, se scot găluştele în acest pesmet, se acoperă cu acesta, se aşază apoi pe un platou şi se presară cu zahăr amestecat cu scorţişoară. 

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite