Fructul pasiunii, un curcubeu de arome

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înainte de a lăsa fructul la frigider, asigură-te că e bine copt
Înainte de a lăsa fructul la frigider, asigură-te că e bine copt

Este exotic, gustos, bogat în vitamine şi în minerale. Numele îi vine nu de la starea afectivă asociată cu plăcerea şi cu dragostea, ci de la patimile îndurate de Iisus Hristos.

Originar din Brazilia, a fost descoperit la sfârşitul secolului al XVI-lea de misionarii spanioli. Fructul lianelor căţărătoare tropicale i-a nedumerit mai întâi pe europeni, apoi au învăţat să-i aprecieze proprietăţile culinare şi medicinale, cunoscute deja de băştinaşi.

Numele i-a fost dat tot de misionarii iezuiţi, care au văzut în floarea acestei plante simbolul patimilor lui Iisus.

Prieten cu silueta

Frcutul are gust acidulat şi etalează o savoare subtilă şi complexă. Nu doar originalitatea gustului i-a atras pe pasionaţii de gastronomie, ci şi bogăţia lui în vitamine, minerale şi oligoelemente. Este bogat în vitamina C, în potasiu, magneziu, fier, zinc, cupru, provitamina A şi vitamine din complexul B. În plus, e prietenos cu silueta, pentru că are un aport energetic mic: 100 kcal/100 g.

Citeşte mai mult pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite