Fructe şi legume pe care nu ar trebui să le păstrăm în frigider pentru că îşi pierd din proprietăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ouăle nu se ţin niciodată pe uşa frigiderului Foto

Depozitarea în frigider a fructelor şi legumelor poate distruge mare parte din conţinutul de vitamine al acestora.

Modul de depozitare al fructelor şi legumelor stă la baza păstrării calităţii acestora. Odată contaminate cu germeni, pot provoca toxinfecţii alimentare şi alte afecţiuni. Specialiştii avertizează că păstrarea în frigider a fructelor şi legumelor  poate duce la distrugerea conţinutul de vitamine din acestea. 

Fructe şi legume care-şi schimbă proprietăţile atunci când sunt păstrate în figider:

Banane

Coaja bananelor nu are nicio apărare naturală împotriva frigului, aşa că începe să reacţioneze la frig devenind neagră. În cazul în care banana nu este complet coaptă, frigul o va opri din a ajunge vreodată la acea stare. 

Fasole uscată

Fasolea uscată poate fi păstrată mult timp (chiar până la trei decenii, conform unor studii) dacă este depozitată în recipiente sigilate, într-un loc răcoros şi întunecat. În interiorul unui frigider umed, boabele de fasole vor absorbi apa şi se vor strica.

Usturoi

Umezeala din frigider poate face usturoiul să mucegăiască. De asemenea, mirosul de usturoi poate fi transmis cu uşurinţă altor alimente atunci când sunt păstrate în spaţiu închis.

Pepene

Pepenii întregi, galbeni sau verzi, trebuie păstraţi la temperatura camerei pentru cea mai bună aromă. Studiile au arătat că îşi pot menţine antioxidanţii mai mult timp dacă nu sunt ţinuţi la rece. Aceştia ar trebui ţinuţi în frigider numai dacă sunt tăiaţi.

Roşii

Componentele volatile, care dau roşiilor savoare, sunt defalcate la temperaturi scăzute. Păstrate la rece, roşiile se pot înmuia şi vor începe să se strice.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite