FOTO Gustări celebre: cum au fost inventate

FOTO
Gustări celebre: cum au fost inventate

Sendvişul este numit după celebrul John Montagu, al patrulea conte de Sandwich FOTO Shutterstock

Cu siguranţă ne-am întrebat de multe ori în ce circumstanţe s-au inventat unele dintre cele mai populare gustări din lume şi ce i-a inspirat pe creatorii lor să ajungă să pregătească asemenea delicii. Potrivit „The Telegraph“, de cele mai multe ori aceste preparate au apărut din greşeală şi de aceea, poveştile despre originile lor sunt dintre cele mai interesante.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Biscuitul cu bucăţele de ciocolată (Chocolate Chip Cookie)

Conform legendei, biscuitul cu bucăţele de ciocolată a fost creat în anii 1930, într-un restaurant din Massachussets (SUA), atunci când propietara Ruth Graves Wakefield a adăugat bucăţi de ciocolată în aluatul de biscuiţi, în speranţa că acestea se vor topi şi vor da aluatului o culoare ciocolatie. Bucăţile au rămas intacte şi aşa s-au născut celebri Chocolate Chip Cookies.

FOTO Shutterstock

 

Tarta franţuzească Tarte Tatin

Unul dintre cele mai iubite deserturi franţuzeşti, tarta răsturnată cu mere, are o poveste fermecătoare în spate. Se spune că a fost inventată în anii 1880, într-un hotel deţinut de două surori, Caroline şi Stéphanie Tatin, într-o zi când cea din urmă, obosită fiind, a ars merele de pe tartă şi, în încercarea de a salva prăjitura, a pus foietajul deasupra, apoi a întors-o. De asemenea, se prea poate să fi gătit tarta cu blatul în sus, din greşeală.

FOTO Shutterstock

 

Îngheţata pe băţ ( Popsicle)

Îngheţata pe băţ a fost inventată de un băieţel întreprinzător de doar 11 ani, pe nume Frank Epperson, în anul 1905 în San Francisco. Acesta a uitat un pahar de suc împreună cu băţul folosit pentru a-l amesteca, pe veranda din faţa casei sale, iar după o noapte friguroasă, sucul îngheţase. Când Frank a vrut să scoată băţul, acesta a ieşit cu tot cu sucul îngheţat, astfel născându-se prima îngheţată pe băţ. Nouă ani mai târziu, Epperson a brevetat îngheţata – acadea sub numele de Popsicle.

 

Clătita franţuzească Crêpe Suzette

Crêpe Suzette a fost inventată de un ospătar francez, într-un restaurant din Monte Carlo, în anul 1895, atunci când a ars din greşeală topping-ul pentru clătite, transformându-l într-un sos alcoolic caramelizat. Clătitele erau pregătite pentru nişte oaspeţi de seamă, printre care şi Prinţul de Wales al Marii Britanii, viitorul rege Eduard al VII – lea, căruia i-au plăcut atât de mult încât a cerut ca acestea să poarte numele uneia dintre însoţitoarele lui, o franţuzoaică Suzette.

FOTO Shutterstock

 

Chipsurile de cartofi

Mulţi îl consideră pe bucătarul american George Crum, inventatorul de drept al chipsurilor. În 1853, un client s-a plâns că chipsurile bucătarului erau prea groase şi pentru a se răzbuna, Crum a feliat cartofii foarte subţire, i-a prăjit până au devenit foarte crocanţi şi i-a servit cu puţină sare deasupra. Planul, însă, nu i-a funcţionat deoarece clientului i-au plăcut enorm.

 

Sendvişul

Sendvişul este numit după celebrul John Montagu, al patrulea conte de Sandwich. Contele, ocupat cu un joc de cărţi, a ordonat slujitorului său să-i aducă o bucată de carne, între două felii de pâine, pentru a nu fi nevoit să se oprească din joc ca să mănânce. Este o poveste bună, cu siguranţă istoria acestui preparat este mult mai veche.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările