FOTO Pauza de corporaţie: Restaurantul Stradale vrea să-ţi ofere mai mult decât mâncare şi chef Foa promite că reuşeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef Foa, gătind la restaurantul Stradale. FOTO Adevărul
Chef Foa, gătind la restaurantul Stradale. FOTO Adevărul

La finalul lunii martie a fost inaugurat restaurantul Stradale. Imaginea acestuia este chef Foa pe care probabil îl ştii de la Masterchef şi ideea generală este că prânzul presupune mai mult decât satisfacerea nevoii de a mânca. Aşa am ajuns să văd dacă acest restaurant oferă mai mult.

Restaurantul Stradale este aproape de Casa Presei, dar nu este gândit pentru jurnalişti. Şi aşa mai sunt prea puţini în clădirea simbol a jurnalismului. Este orientat spre oamenii din corporaţiile care şi-au stabilit sediul în Bucharest Business Park, două puncte de repere pentru a ajunge la acesta fiind caii din faţa clădirii A şi sigla IBM. În spatele Stradale este Flavours Food Design, care mai are în administrare Biutiful şi Le Bistro, şi se achită de bucătăria de la Fratelli Espress Bar.

restaurant stradale cu chef foa foto adevarul

„Servirea mesei ar trebui să fie un moment de relaxare, nu doar sastisfacerea unei nevoi primare“, a declarat Florin Scripcă, cunoscut şi ca chef Foa, când restaurantul a fost deschis. Pentru acest „ceva mai mult“, Flavours Food Design a adus în România conceptul de street food, din mai multe bucătării internaţionale, şi are sesiuni de live cooking pentru cei care vin la restaurant. Am prins o astfel de sesiune şi este o experienţă interesantă pe care am documentat mai ales prin fotografiile din galeria foto de mai jos.

Dacă la un restaurant sau o cantină te aştepţi să nu vezi bucătăria, doar un chelner sau pe cineva care îţi umple farfuria, la Stradale ai ocazia să vezi cum se „naşte“ un fel de mâncare. Poate că nu-ţi pasă de cum se face mâncarea, dar ar trebui să ştii că restaurantul are în dotare un Robata Grill şi un Tandoor Oven, primele din România. Primul e şi nu e interesant, dar al doilea este. Pe pereţii acestuia, după ce a fost încălzit suficient, se lipeşte pâinea pe care o gătesc bucătarii de la Stradale. În centrul lui se regăsesc şi roci vulcanice, care să menţină temperatura.

restaurant stradale cu chef foa foto adevarul

N-am ajuns la deschiderea oficială Stradale, dar înainte s-au lăudat cu sortimente bune de cafea. Asta pentru că au un parteneriat cu Guido, magazin specializat în preparea boabelor de cafea şi a cafelei, şi ar trebui să ai nişte băuturi excelente. Nu le-am încercat pe toate, dar cappuccinoul este bun, neaşteptat de bun pentru un restaurant şi mai revin să văd cum sunt restul. Pe lângă cafea, mai ai prăjituri, sucuri şi alte băuturi, şi desigur că ai WiFi.

restaurant stradale cu chef foa foto adevarul

Ca preţuri, Stradale este puţin peste ceea ce practică alte restaurante similare, din preajma multinaţionalelor, dar nu la nivelul unui restaurant clasic. Este deschis doar în timpul zilei, de dimineaţa până la 17, dar plănuiesc să extindă programul. Investiţia s-a ridicat la circa 200.000 de euro, iar designul a fost gândit de Mihai Popescu, proprietar Fratelli.

Ca imagine de ansamblu, predomină designul industrial combinat cu cel al bistrourilor franţuzeşti, mesele sunt pentru grupuri, între 8 şi 10 persoane, dar ai şi loc separat lângă perete. Este un restaurant cu autoservire deschis atât fumătorilor, cât şi nefumătorilor.

image

Stradale se regăseşte într-o zonă în care îşi au sediul mai multe corporaţii din România. Bucharest Business Park are un spaţiu de circa 27.000 de metri pătraţi, iar printre chiriaşi sunt IBM, Coca-Cola, Amgen, NNDKP, BAT, Sony, ASTRAZENECA, MSD, 3M sau Carpatcement. Dacă vrei să te duci cu maşina, ţine însă cont de lucrările la pasajul de la Casa Presei.

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite