FOTO Paharele cu gust de grapefruit roz: bei conţinutul şi mănânci ambalajul
0Vesela comestibilă anunţă o schimbare radicală a modului de viaţă. Create cu ajutorul noilor tehnologii, paharele, farfuriile şi ambalajele care se pot mânca ar putea să contribuie în mod concret la reducerea poluării.
Designerii de produs Chelsea Briganti şi Leigh Ann Tucker au lansat Loliware, paharul comestibil. Observând cantităţile mari de ambalaje care rămâneau după încheierea unor evenimente la care au participat, acestora le-a venit ideea să obţină în laborator un material care să arate ca sticla, dar comestibil şi gustos pe deasupra. După mai multe experimente, s-au oprit la agar, un tip de material pe bază de alge, cea mai plăcută aromă oferită paharelor comestibile fiind de grapefruit roz.
„Poţi să le arunci în iarbă sau să le dizolvi în câteva minute cu apă fierbinte. Cu fiecare pahar mâncat sau dezintegrat se reduce numărul paharelor din plastic aruncate. Miliarde de pahare zac aruncate în natură an de an. Dacă Loliware ar înlocui chiar şi un mic procent, tot am vedea o schimbare”, este de părere Chelsea Briganti.
Un set de patru pahare costă 8,77 euro. Deşi conceptul are la bază „intenţii bune” – reducerea poluării, criticile nu au întârziat să apară. Unii oameni susţin că un ambalaj comestibil se bate cap în cap cu rolul fundamental al ambalajului, acela de a proteja mâncarea de murdărie şi microbi.
Vesela comestibilă nu este, însă, un concept nou. În urmă cu 10 ani, compania australiană Plantic a creat un plastic bio, din amidon de porumb, colorat cu vopseluri din plante, cu gust asemănător pâinii.