FOTO 7 trucuri inteligente în bucătărie

FOTO 7 trucuri inteligente în bucătărie

FOTO cookingwiththewidowinthewoods.blogspot.com/ Business Insider

Practica este mama învăţăturii, spune o zicală care se dovedeşte a fi valabilă şi în bucătărie. Cu ajutorul a câteva trucuri, îţi poţi uşura treaba sau poţi preveni dezastrele din bucătărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pentru a uşura sarcinile învăţăceilor şi pentru a le perfecţiona treaba pasionaţilor, publicaţia „Business Insider” a adunat o listă de ponturi. Iată câteva dintre acestea:
 
1. Cum se curăţă mai uşor usturoiul
 
Bagă, pentru 10 secunde, usturoiul la microunde. Curăţă usturoiul cu mâna – foiţele vor pica foarte uşor.
 
 
O altă metodă presupune să zdrobeşti capul usturoiului cu podul palmei şi să-l arunci într-un bol de metal, după care pui un alt bol de metal deasupra şi agiţi usturoiul pentru câteva secunde. După ce ridici bolul folosit pe post de capac vei observa că usturoiul tău este curăţat.
 
 
 
2. Mai multă zeamă de lămâie
 
Bagă lămâia la cuptor pentru 20-30 de secunde. După, preseaz-o cu palma înainte să o tai pe jumătate şi să o storci. 
 
3. Scapă de grăsimea din supe
 
 
Pune câteva cuburi de gheaţă în supă. Grăsimea se va ridica la suprafaţă, de unde vei putea să o iei cu o lingură. O altă soluţie este să bagi supa la frigider şi să repeţi acelaşi procedeu.
 
4. Fără ierburi pe cuţit
 
Pune sare pe tocător înainte să toci ierburile. Astfel, vei evita ca acestea să se lipească de lama cuţitului.
 
5. Salata iceberg, curăţată într-o clipită
 
 
Loveşte cotorul salatei de tocător cât de tare poţi, după care scoate-l. După, îţi va fi mult mai uşor să desfaci frunzele de salată.
 
6. Evită închegarea orezului
 
Pune orezul crud într-o sită şi bagă-l sub un jet de apă rece. Astfel, orezul va fi curăţat de amidon, unul din motivele pentru care orezul se lipeşte şi încheagă.
 
7. Evită ca oala să-ţi dea în clocot
 
 
Pune o lingură de lemn deasupra oalei. Faptul că lingura de lemn este uscată, la temperatura camerei, va „trimite” bulele înapoi în oală. 
 
8. Înmoaie zahărul brun
 
Dacă zahărul tău este tare ca piatra, iată o soluţie simplă: pune-l într-un bol, stropeşte-l cu apă, acoperă bolul cu un prosop de hârtie şi bagă-l în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunte, până se înmoaie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: