Enchilada cremoasă cu pui şi quinoa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: cookingforkeeps.com
Foto: cookingforkeeps.com

Da, ştim că zilele astea o să sfârâie grătarele cu bucăţi de carne suculente şi gustoase, dar poate tocmai din acest motiv vă propunem o altfel de reţetă. E cremoasă şi e mâncată de obicei în Mexic şi în unele state americane în ziua de 5 mai, când se sărbătoreşte Ziua Bătăliei de la Puebla.

Ingrediente

400 g pui tăiat fâşii
3 căni quinoa fiartă
1 ceapă mică, tocată
3 căţei usturoi, pisaţi
1 linguriţă ulei de măsline
un vârf linguriţă de sare
un vârf linguriţă pudră de chili
un vârf linguriţă de chimion
1 cutie fasole neagră, fiartă şi strecurată
350 ml sos enchilada
1 cană şi un sfert de brânză slabă, tăiată (mozzarella sau cheddar)

Mod de preparare

Încinge cuptorul cam la 350 de grade Celcius. Unge un vas termorezistent cu ulei sau unt. În acelaşi timp, încinge o tigaie cu puţin ulei, şi când s-a încins pune usturoiul, ceapa, sarea, chili şi chimionul. Lasă flacără medie şi sotează ceapa până când se înmoaie, cam cinci minute.

Citeşte reţeta completă pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite