Dulceaţă de trandafiri. Secretele unei reţete vechi de peste de 100 de ani

Dulceaţă
de trandafiri. Secretele unei reţete vechi de peste de 100 de ani

Dulceaţă de trandafiri

Extrem de aromată şi cu o consisteţă aparte, dulceaţă de trandafiri poate fi realizată din petalele oricărui trandafir, însă sunt de preferat trandafirii cu petale parfumate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 kg zahar
  • două lămâi

Mod de preparare:

Fierbeţi petalele de trandafiri alături de 4 pahare de apă, la foc potrivit. Pentru a vedea dacă sunt fierte, frecaţi între degete o petală. Dacă se lipseşte de degete, înseamnă că sunt gata. Separat, se face un sirop mai gros din 1 kg zahăr şi zeama de la lămâi. Când este gata, se toarnă peste petalele de trandafir fierte.

Se fierb împreună până capătă o consistenţă ca cea a mierii. La final acoperiţi cratiţa cu un prosop umed până se mai răceşte şi apoi puneţi dulceaţa în borcane.

Recomandări:

  • folosiţi vas de tuci
  • ca să verifici siropul, iei o picătură şi o pui pe o farfurie rece. Dacă acesta stă ca o bobiţă, fără să se împrăştie, atunci siropul s-a legat şi poţi adăuga petalele de trandafiri.
  • interiorul capacelor se şterge cu alcool pentru a împiedica formarea mucegaiului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: