Reţetă dovlecei crocanţi cu parmezan, serviţi în sos de usturoi
0Preparaţi rapid şi fără a necesita prăjire, dovleceii crocanţi cu parmezan vor face deliciul invitaţilor, fie că sunt serviţi la prânz sau cină.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 2 ouă
- 2/3 cană pesmet
- 2/3 cană parmezan ras
- 1 lingură oregano uscat
- 1 lingură de busuioc uscat
- 1 linguriţă boia de ardei
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se încalzeşte cuptorul la 180C.
Se spală dovleceii bine. Într-un bol mediu, combinaţi parmezanul ras, pesmetul, oregano, busuiocul, boiaua şi amestecaţi.
Într-un alt castron mediu, bateţi ouălele. Scufundaţi fiecare bucată de dovlecel în amestecul de ou şi daţi prin amestecul de pesmet.
Puneţi într-o tavă în care aţi aşezat hârtie de copt şi daţi apoi la cuptor pentru 25 de minute.
Pot fi serviţi cu sos de usturoi.
Sursă: restaurantedelux.ro