Din poveştile „Chelnerului răutăcios”: cele mai stupide întrebări pe care le pun clienţii din restaurante chelnerilor

Din poveştile „Chelnerului răutăcios”: cele mai stupide întrebări pe care le pun clienţii din restaurante chelnerilor

Clienţii le pot da, uneori, bătai de cap ospătarilor.  FOTO Arhivă Adevărul

Un chelner newyorkez care lucrează în domeniu de aproximativ 25 de ani a descoperit că îşi poate vărsa năduful pe clienţii nepoliticoşi sau pur şi simplu enervanţi spunându-le poveştile pe internet, în loc să îi înjunghie cu o furculiţă.

Numele real al bărbatului care deţine blogul „The Bitchy Waiter” nu este cunoscut,  însă acesta a împărtăşit, totuşi, câteva detalii personale cu cititorii săi. „The Bitchy Waiter” aka „Chelnerul răutăcios” trăieşte şi lucrează în New York.  Încă din copilărie, acesta se juca cu fratele său „de-a chelnerul”, însă jocul a devenit realitate începând cu 1990. De atunci, „Chelnerul răutăcios” a servit în restaurante din Denver, Houston şi New York. 
 
Bărbatul a apărut ca oaspete în platoul emisiunii de televziune „Doctor Phil” şi a fost comentator episodic în emisiunea CBS Sunday Morning. De asemenea, interviuri cu sarcasticul chelner au apărut şi în publicaţii cunoscute din Statele Unite ale Americii, precum „New York Post”, „U.S. News” and „World Report”, „Huffington Post”, „Money Magazine”, „Bon Appetit” şi pe nenumărate site-uri dedicate domeniului culinar. Într-un articol publicat pe site-ul thrillist.com, „Chelnerul răutăcios” a făcut un rezumat al celor mai enervante 20 de întrebări pe care le pun clienţii într-un restaurant, comentându-le pe fiecare în parte. Iată care sunt acestea:
 
1. Este gata mâncarea pe care am comandat-o?
„Dacă mâncarea ar fi gata, ar fi pe masă, în faţa ta, crede-mă.”
 
2. Mai ţineţi deschis, nu?
„Nu cred că-ţi doreşti să fii cel care obligă întreg personalul unui restaurant să lucreze peste program.”
 
3. Nu apare în meniu, dar puteţi să-mi preparaţi ...?
„Meniul are un singur scop. Foloseşte-l.”
 
4. Care este slujba ta reală?
„Mulţi oameni trăiesc de pe urma servitului. Asta înseamnă că acesta este o slujbă adevărată.”
 
5. Puteţi să schimbaţi muzica?
„Atunci când te duci în casa unui prieten, pui imediat propria listă cu melodii?”
 
6. De ce durează atât să-mi aduceţi burgerul, aţi stat să omorâţi voi vaca?
„Prepararea unui burger durează, iar gluma aia nu a fost amuzantă nici măcar prima dată când a auzit-o chelnerul tău. ”
 
7. Putem să ne mutăm la altă masă?
„Dacă insişti să faci asta, fă-o înainte să te aşezi, să dai comandă şi să mănânci jumătate din mâncare.”
 
8. Ce aveţi?
„Un meniu. Vă repet, ar trebui să-l folosiţi.”
 
9. Cafeaua este fierbinte?
„Dacă trebuie să întrebi asta, probabil nu, nu e atât de fierbinte pe cât ar trebui să fie pentru tine.”
 
10. Dacă sunt alergic la gluten, ce pot să mănânc?
„Ar trebui să-ţi cunoşti propriile restricţii, însă chelnerul tău te poate ajuta, dacă pui întrebări mai specifice.”
 
11. Poţi să te grăbeşti cu mâncarea?
„Nu eşti mai important decât restul oamenilor, care au comandat înaintea ta.”
 
12. Poţi să-mi pui mai mult lichior în băutură?
„Dacă vei plăti pentru el, desigur. E ca şi cum ai comanda două băuturi.”
 
13. Îmi puteţi înlocui roşiile din salată cu carne de pui?
„În niciun restaurant din lume roşiile nu sunt un substitut pentru carnea de pui la grătar. Acceptaţi asta!”
 
14. Este ok să mai stăm câteva ore, deşi ne-am achitat nota şi nu plănuim să mai cumpărăm altceva?
„Chelnerii fac bani luând mese prin rotaţie, aşa că dacă tu ţii o masă ocupată prea mult timp, ei pierd. Aşadar, ţi se pare ok să îi furi pâinea chelnerului tău?”
 
15. Ce bacşiş ar trebui să las?
„Majoritatea chelnerilor nu au voie să discute despre asta, dar dacă ar avea, ţi-ar spune să laşi bacşiş cel puţin 20% din nota de plată.”
 
16. Cum este vremea?
„Probabil la fel cum era şi când ai intrat în restaurant, acum cinci secunde.”
 
17. Primesc ceva gratuit dacă este ziua mea?
„Ai cumva cinci ani?”
 
18. Poţi să-mi încarci telefonul?
„Chelnerul tău poate face asta, dacă eşti de acord ca telefonul tău să stea nesupravegheat, înconjurat de apă şi farfurii murdare.”
 
19. Pot să iau bucăţica asta mică, mică de mâncare la pachet?
„Scuteşte-ţi chelnerul de o treabă şi mediul de gunoaie şi înghite-ţi ultima îmbucătură.”
 
20. Aveţi toaletă?
„Normal că avem. Eun restaurant. Ce vrei tu să ştii este unde se află toaleta.”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: