Desertul perfect: Tort cu ciocolată albă

Desertul perfect: Tort cu ciocolată albă

Deliciu cu ciocolată albă

Ciocolata albă face din acest tort simplu un deliciu pe gustul tuturor. Elveţienii au fost cei care au creat pentru prima dată ciocolată alb. A devenit populară atunci când a început să se vândă în America. În unele ţări, ciocolata albă nu este considerată ciocolată pentru că nu conţine cacao.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

Pentru aluat:
4 ouă
4 linguri apă caldă
175 g zahăr pudră
100 g făină
25 g amidon
1 linguriţă rasă praf de copt
50 g migdale mărunţite
5 picături esenţă de vanilie
ulei pentru uns tava

Pentru cremă:
5 gălbenuşuri
530 ml lapte
180 g zahăr
7 linguri amidon
1 linguriţă esenţă de vanilie
75 g unt
200 g dulceaţă de zmeură

Pentru decor:
200 g fulgi ciocolată albă

Pentru sirop:
150 ml apă
50 ml coniac
3 linguriţe zahăr pudră
2 linguriţe esenţă de vanilie

Vezi modul de preparare pe clickpoftabuna.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: