Desertul ideal de sărbători: Moşi Crăciuni, brăduţi, oameni de zăpadă şi reni dulci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că se apropie Sărbătorile de Iarnă, vă propunem un deser specific: Moşi Crăciuni, brăduţi şi oameni de zăpadă, toti sub formă de brioşe, pentru cei mici şi cei mari deopotrivă.

De sărbători, cei dragi merită să găsească cele mai frumoase cadouri sub brad, aşa că pentru a-l îndupleca pe Moş Crăciun, trebuie să-i lăsăm lângă brad un desert special.

Muffins de Crăciun

Ingrediente:

3 ouă

1 pacheţel zahăr vanilat
75 grame zahăr tos
1 lingură coajă de lămâie
75 grame făină
25 grame amidon

1 pacheţel praf de copt

Mai avem nevoie de o tavă cu forme specifice, care se găseşte la magazinele specializate, inclusiv pe internet.

image

Mod de preparare:

Pentru început, se încalzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Se amestecă gălbenuşurile cu făina, amidonul şi praful de copt; se bat albuşurile spumă cu zahărul vanilat şi zahărul tos, scrie retete-gustoase.ro. Se adaugă, treptat, în amestecul de galbenuşuri şi se amestecă uşor, cu o spatulă. Se unge tava cu unt şi se toarnă aluatul în forme.

image

Se coc prăjiturelele circa 15 minute, se lasă la răcit, după care se ornează cu marţipan şi bombone.

Brioşe de Crăciun (foto principal)

Ingrediente: 

250 grame făină

75 grame cacao

300 grame zahăr

3 ouă

170 grame unt moale

1 linguriţă sare

10 grame praf de copt

60 mililitri apă clocotită

Glazura de ciocolată:

225 grame unt

42 grame cacao

2 linguri lapte

125 grame zahăr pudră

Pentru decor:

bomboane pentru decor ochi şi nas

biscuiţi pentru botul renilor

covrigei pentru coarne

Intructiuni de preparare brioşe:

Praful de cacao se dizolvă în apă clocotită şi se lasă la răcit. Untul moale se mixează cu zahărul până rezultă o compoziţie cremoasă, iar zahărul s-a topit, scrie gustos.ro. Se adaugă peste compoziţia de unt şi ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare. Făina, amestecată cu sarea şi praful de copt, se adaugă peste compoziţia de ouă şi unt, după care adăugăm şi compoziţia de cacao amestecată cu apă.

Omogenizăm  şi o punem în formele speciale (3/4 din compoziţie). Se lasă la cuptor 15-20 minute la temperatură medie. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.

Instrucţiuni de preparare glazura:

Mixaţi untul până devine cremos, după care adăugaţi pudră de cacao, zaharul pudră şi laptele. Mixaţi în continuare până când obţineţi o cremă densă şi consistentă.

Plasaţi în partea de jos biscuiţi rotunzi pe post de bot pentru reni. Pe biscuite aşezaţi câte o bomboană (nasul renilor). Aveţi grijă să puneţi şi o bomboană roşie deoparte, pentru nasul lui Rudolph. Aşezaţi covrigeii în partea superioară a prăjiturelelor, coarnele renilor. Fixaţi şi ochii, şi desertul nostru haios este gata.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite