Delicii de toamnă. Reţeta de zacuscă de vinete, veche de 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna vine cu gust deplin de legume coapte pe plită şi de borcane puse la fiert pentru iarnă, cu roşii, ardei sau cu celebra zacuscă de vinete. Una dintre cele mai vechi reţete din lume este şi cea mai simplă, însă puţine gospodine o ştiu.

Secretul reţetei de zacuscă constă în prepararea ei, iar vinetele pot fi coapte atât pe plită, cât şi la cuptor. În vremuri străvechi, de când datează reţeta, gospodinele obişnuiau să prepare legumele pe plită, sub pirostrie.

Ingrediente pentru reţeta de zacuscă de vinete

Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg

Ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg

Ceapă albă – 2 kg,

Bulion de roşii – 3 l,

Ulei de floarea soarelui – 500 ml,

Sare – 3 linguri sau după gust.

Citeşte continuarea articolului, aici!

Citeşte şi: 

Fuego a fost la un pas de moarte: “S-a întâmplat acum o lună şi ceva, putea fi fatal”

Testul iubirii: Ai probleme în relaţia de cuplu? Află care ar putea fi motivul

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite