Delicii de toamnă. Reţeta de zacuscă de vinete, veche de 100 de ani

Delicii de toamnă. Reţeta de zacuscă de vinete, veche de 100 de ani

Toamna vine cu gust deplin de legume coapte pe plită şi de borcane puse la fiert pentru iarnă, cu roşii, ardei sau cu celebra zacuscă de vinete. Una dintre cele mai vechi reţete din lume este şi cea mai simplă, însă puţine gospodine o ştiu.

Secretul reţetei de zacuscă constă în prepararea ei, iar vinetele pot fi coapte atât pe plită, cât şi la cuptor. În vremuri străvechi, de când datează reţeta, gospodinele obişnuiau să prepare legumele pe plită, sub pirostrie.
 
Ingrediente pentru reţeta de zacuscă de vinete
Vinete coapte, curăţate şi scurse bine – 3 kg
Ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi 2 kg
Ceapă albă – 2 kg,
Bulion de roşii – 3 l,
Ulei de floarea soarelui – 500 ml,
Sare – 3 linguri sau după gust.
 
Citeşte şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: