De ce este bine să consumi grăsime de porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ce este bine să consumi grăsime de porc
De ce este bine să consumi grăsime de porc

Untura este unul din cele mai întâlnite produse din frigiderul românilor, în special în casele acelora care au crescut un porc la curte. Iar cei care o consumă fac foarte bine! Este bogată în vitamina D, previne apariţia cancerului şi te scapă de problemele cu tiroida.

De ce este bine să consumi grăsime de porc

Deşi au fost blamate o lungă perioadă de timp, s-a arătat că grăsimile animale sunt mult mai sănătoase decât cele vegetale.

"Întâmplător, după toate studiile de la ora actuală, untura este mai sănătoasă decât uleiul. Grăsimile animale sunt foarte sănătoase. Bunicii noştri nu foloseau ulei trans sau ulei netrans, foloseau untură de porc", susţine Sorin Minea, preşedintele Romalimenta, în cadrul emisiunii „Imparţial”, de la Digi24. 

"Din grăsimi creştem, deci grăsimea e sănătoasă. În anii 70, când a apărut isteria, apropo de cardiologi, haideţi să diminuăm consumul de grăsimi că ele fac boli cardiovasculare, ne-au trebuit 50 de ani să ajungem în penibilul punct, noi, ca medici, să spunem: băi, am greşit, nu grăsimea face rău. Şi acum ce facem, ne mai trebuie 50 de ani ca oamenii să se întoarcă la slănină? Am falsificat într-un fel, pentru că percepţia consumatorului este că dietetic este sănătos şi e greşit! Mâncarea sănătoasă e aia bogată în grăsime", a declarat şi medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Află doar aici ce beneficii conţine grăsimea de porc!

Alimente pentru un mijlocel tras ca prin inel

Alimente care îţi curăţă ficatul

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite