Cum se prepară calzone – faimoasa pizza împăturită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calzone,  pizza ale cărei ingrediente sunt înfăşurate în alutat, este un preparat care mai este cunoscută şi sub numele de panzerotti sau cuddiruni. În formă de semilună, aceasta conţine caşcaval, salam, ciuperci, ardei sau măsline, ingredientele putând varia în funcţie de preferinţe.

Ingrediente

aluat :
500 grame făină
1 plic drojdie uscată
1 linguriţă sare
4 linguri ulei de măsline
280 mililitri apă călduţă
1 linguriţă zahăr

  umplutura :
caşcaval ras
telemea rasă
2 gălbenuşuri
ardei roşu
ardei verde
şuncă
salam
ciuperci
măsline
ketchup
piper
sare
oregano
busuioc

Mod de preparare :
Aluat: într-un castron punem toate ingredientele şi le frământăm timp de 10 minute. Împărţim aluatul în două şi îl aşezăm într-un castron în care am presărat puţină făină.

Lăsăm aluatul la dospit pentru 15-20 minute. Putem face două calzone mari sau 4 mai mici.

Caşcavalul şi telemeau le dăm pe răzătoarea mare, apoi le amestecăm cu cele două gălbenuşuri şi cu ketchup-ul. Restul ingredientelor le tăiem cubulete.

Întindem o bucată de aluat mare şi jumatate din amestecul de brânzeturi, iar peste acestea aşezăm jumatate din ingredientele tăiate cubuleţe. Presărăm deasupra sare, piper, oregano, busuioc etc

  Împăturim aluatul, apoi marginile le răsucim pentru a nu ieşi umplutura.

image
image

Ungem aluatul cu ou bătut şi presărăm oregano .

Dăm pizza la cuptor (pornit cu 20 minute înainte), în tava tapetată cu hârtie de copt, unde va sta circa 35-40 minute.

Sursă: miremirc.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite