Cum se pregăteşte gustoasa marmeladă din fructe asortate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută în trecut drept „mâncarea săracului“, marmelada este un produs gelificat cu aspect de pastă obţinut din sucul şi pulpa de fructe proaspete cu zahăr şi apă.

Ingrediente:

  • 1 kg vişine
  • 1 kg zmeură
  • 1 kg coacăze negre
  • 1 kg coacăze roşii
  • 1 kg agrişe
  • zahăr

Mod de preparare:

Speli bine toate fructele, fără să le ţii prea mult sub apă rece, cureţi vişinele de sâmburi şi coacăzele de codiţe, apoi le treci pe toate prin maşina de tocat. Se strecoară şi se pasează printr-o sită. Se pune o jumătate de kilogram de zahăr la un kilogram de pastă de fructe şi se ames­tecă bine. Dupa primul clocot se trage de pe foc, se mixează şi se pune din nou pasta obtinuţă la foc. Se lasă 10 minute amestecând continuu. Poate fi aromatizată cu vanilie, cu scorţisoară sau chiar cu rom, la alegere.

O torni apoi în borcane pe care le capsezi sau le acoperi bine cu celofan. Le aşezi într-o oală în care ai pus câteva prosoape, o umpli cu apă până la gura borcanelor şi le sterilizezi 45 de minute, la foc mic.

Sursă: restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite